No hi ha res a fer. Sergi Roberto segueix entossudit en reclamar un contracte més alt del que li ha ofert el Barça per renovar el seu contracte, el que ha portat les negociacions a un laberint sense sortit que acabarà pràcticament segur amb l'adeu del jugador de Reus. Xavi Hernández l'ha fet saber que compta amb ell i el club li ha explicat que la fitxa que se li ofereix és l'adequada tant a la seva participació en l'equip com a la situació econòmica del Barça, però Sergi Roberto no accepta.

En l'entorn del jugador tenen la sensació que el Barça no li ofereix més perquè en el fons busquen la seva sortida, mentre que al club creuen que fa temps que Sergi Roberto cobra una fitxa molt superior a les seves prestacions a l'equip, per la qual cosa ara és el torn del jugador de demostrar que vol seguir.

Sergi Roberto Barca Getafe EFE
Sergi Roberto, en el Barca-Getafe d'aquesta temporada / EFE

Sergi Roberto, una temporada per oblidar

El principal problema és que a Sergi Roberto li van arribar ofertes fa unes setmanes superiors a les que li ofereix el Barça. El jugador va intentar utilitzar-les per aconseguir un millor contracte, però la resposta del club blaugrana va ser taxativa. Hi ha una línia marcada per millorar el límit de la massa salarial i no se superarà en cap circumstància. Al Barça entenen que un capità com Sergi Roberto hauria de ser el primer en entendre-ho, per la qual cosa no donaran cap concessió.

L'altre gran problema és que Sergi Roberto no ha pogut jugar en tota la temporada per culpa dels seus problemes físics. La seva baixa permanent l'ha privat de demostrar que pot ser important, una situació d'inferioritat notable a l'hora d'exigir un millor contracte. A més, el de Reus no és ni lateral ni centrecampista, doncs fa temps que no juga a la seva posició habitual, un fet que també l'ha perjudicat.

Simeone EFE
Simeone, en un derbi contra el Madrid d'aquesta temporada / EFE

L'Atlètic no accepta les condicions

Per arrodonir la mala sort de Sergi Roberto, les seves converses amb l'Atlètic de Madrid no van ser res bé. El jugador pensava que el seu fitxatge pels de Simeone seria ràpid, però s'ha trobat que el club madrileny desconfia del seu estat físic, per la qual cosa tampoc no va acceptar les condicions del jugador.

Finalment, Sergi Roberto va demanar de tornar a reunir-se amb el Barça, però sembla que tot ha estat en va, ja que la seva continuïtat és cada vegada més llunyana. Ara falta per veure quina serà la seva destinació. Té ofertes d'Anglaterra, encara que Sergi Roberto prefereix seguir a la Lliga espanyola. Si continua exigint un contracte alt, el tindrà molt complicat.

 

Imatge principal: Joan Laporta té clar que cal rebaixar la massa salarial de la primera plantilla del Barça / EFE