Malgrat haver-se tancat el mercat de traspassos, el Barça continua embrancat en diverses negociacions. Amb el problema de la massa salarial, encara latent, Joan Laporta continua intentant rebaixar el salari a molts dels seus jugadors. Un d'ells és Sergio Busquets, el capità blaugrana sempre s'ha mostrat disposat a rebaixar-se el sou per ajudar el seu equip, però no a qualsevol preu.

El pivot català té contracte fins a 2023 i no té pensat seguir <l Camp Nou, més enllà d'aquell any. El FC Barcelona ha ofert diferir el seu salari al de Badía, oferint-li un any més de contracte per poder repartir el que percep actualment. Tanmateix, això xoca amb els interessos de Busquets que no vol prolongar més el seu contracte per a, segons sembla, marxar a la MLS.

gerard piqui sergio busquets capitans fc barcelona efe
Gerard Piqué li lliura el braçalet de capità a Sergio Busquets / Foto: EFE

Postures molt distants

El capità del Barça, juntament amb el seu agent, s'ha reunit en diverses ocasions amb Joan Laporta i la directiva amb tal d'arribar a un acord. Però no han pogut arribar a cap enteniment malgrat les nombroses trobades. De fet, des de l'última reunió fa diverses setmanes, no han tornat a parlar.

És més, tot apunta que Busquets i el FC Barcelona no arribaran a cap entesa. L'agent del pivot culer, intentant facilitar les negociacions, va voler introduir una clàusula alliberadora que no interessa al conjunt català, ja que hauria de computar-ho tot en un any. Així doncs, les postures són molt distants i el de Badía creu que ja ha fet molts esforços pel club.

Nico Gonzalez escalfament Barça / Foto: Europa Press
Nico González durant un escalfament amb el Barça / Foto: Europa Press

Nico, el recanvi de 'Busi'

Des del Spotify Camp Nou tenen clar que no farà falta fitxar a ningú per pal·liar la sortida del capità. Saben que el recanvi ideal és a casa i no és cap altre que Nico González. El jugador ha sortit al València a la recerca de minuts per continuar creixent a l'elit i estar preparat per quan li toqui portar la batuta al centre del camp.

El jove futbolista, després de tres partits on va ser suplent, cada vegada entra més als plans de Gennaro Gattuso, i es pressuposa titular quan ja estigui adaptat al seu nou equip. De fet, ja ho ha estat als dos últims partits del València, on ja ha donat mostres del jugador que és. Si continua creixent a aquest ritme, probablement, ho veurem com a titular en el centre del camp blaugrana.

Així doncs, la direcció esportiva blaugrana, encapçalada per Mateu Alemany, no haurà de fer grans despeses per suplir un jugador tan important com Busquets, sabent que Nico serà el millor relleu, ja que s'ha criat a casa i ha après dels millors.