Ja fa uns dies que el Barça va tancar un acord amb Òmnium Cultural per unir-se a un nou moviment per defensar i promoure el català. El club blaugrana, lluitant per la llengua de Catalunya i també vehicular del Barça, vol fer com moltes entitats del país de parlar en català a nivell institucional, davant dels micròfons, però també amb la nomenclatura d'allò que té a veure amb l'entitat culer.

El Barça aposta pel català de la mà d'Òmnium

'Català per a Tothom' és el moviment que s'ha engegat i que el Barça va firmar amb Òmnium just abans de Sant Jordi. Una aposta de club que és un compromís identitari, però també una aposta de futur. La idea de la junta directiva que presideix Joan Laporta és donar visibilitat al català internacionalment. I per això es continua sent un referent social i cultural, compromès amb la llengua i amb Catalunya.

La junta directiva culer va aprovar aquesta aliança el passat 24 d'abril, i des d'aleshores ja s'ha començat a implementar aquesta aposta. Sobretot anirà centrat en la nomenclatura visual de tot allò que estigui relacionat amb el Barça, ja que ja hi ha web i comptes de xarxes socials en català. Ara va més enllà i pretén canviar la seva manera de vendre's.

Les Barça Store passen a dir-se Barça Botiga

El primer gran canvi ja visible és que les botigues del club blaugrana, anomenades Barça Store, que passen a dir-se Barça Botiga, i també afectarà a les botigues en línia. I la primera aposta ha estat a la tenda ubicada a l'Spotify Camp Nou, la més important de l'entitat culer. Però és que aquest moviment no es queda aquí i la idea també és canviar els noms de les altres 14 botigues que gestiona de manera directa el Barça.

Així doncs, veurem les botigues de Barcelona i l'àrea metropolitana, a més de les que hi ha a la resta de Catalunya, Madrid, Màlaga, Palma i Tbilissi (Geòrgia), amb el català com a bandera. Un canvi de nom que afecta    a nivell català, espanyol i també internacionalment. I no es descarta que en un futur les Barça Store no gestionades directament pel club blaugrana també acabin adoptant el català com a idioma principal a l'entrada.    

Barça Botiga Spotify Camp Nou / Foto: FC Barcelona
La Barça Botiga de l'Spotify Camp Nou / Foto: FC Barcelona

Una nova identitat de club, que afecta a nivell visual i que fa protagonista el català arreu. I des del Barça insisteixen que amb aquest acord aposten per a "la universalització de l'accés al català i amb la defensa dels valors fundacionals del catalanisme".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!