Hans-Dieter Flick, conegut com a Hansi Flick, ja és oficialment el nou entrenador del Barça. L'entrenador alemany, ex del Bayern de Múnic i de la selecció alemanya, ha estat confirmat com a nou tècnic culer. I d'aquesta manera s'acaben els dies d'especulacions i de molta incertesa sobre quan arribaria aquest moment d'inici de la nova era culer. I, per tant, punt final definitiu a la curta era de Xavi Hernández a la banqueta del Barça.

Hansi Flick, el 68è entrenador del Barça

Flick es converteix en el 68è entrenador de la història del Barça, i el tercer alemany, després de Hennes Weisweiler, tècnic blaugrana la temporada 75-76, i d'Udo Lattek, que va ser míster culer a principis de la dècada dels 80. "El FC Barcelona i Hansi Flick han arribat a un acord perquè l’alemany sigui el tècnic del primer equip de futbol masculí fins al 30 de juny del 2026", diu el Barça en un comunicat. Per tant, és un contracte per a dues temporades.

El club blaugrana destaca tres termes futbolístics dels seus equips: "Pressió alta, intens i inconformista". A més, també recalca la seva "dilatada experiència tant a nivell de clubs com de selecció, en què ha assolit pràcticament tots els títols que es poden guanyar al món del futbol". Un Flick que arriba al Barça després de passar pel FC Victoria Bammental, com a jugador i entrenador, també pel Hoffenheim com a primer tècnic, ajudant al RB Salzburg, primer i segon a la selecció alemanya, i primer entrenador del Bayern de Múnic, amb qui va guanyar el sextet.

Pel que fa a la presentació, s'espera que arribi el proper mes de juliol, ja amb l'inici de la nova temporada i amb els pocs jugadors disponibles que no hagin anat convocats per disputar l'Eurocopa.

Els reptes de Hansi Flick al Barça

Això també suposa el final definitiu de l'era de Xavi Hernández. El tècnic de Terrassa ha hagut de deixar el Barça després de dos anys al capdavant de l'equip culer i amb dos títols aconseguits. Tot i això, l'última temporada en blanc ha estat una llosa massa gran. Com també la manca d'un joc reconeixible i un futbol poc atractiu pel que els culers volen veure.

Hansi Flick haurà de millorar en tots aquests aspectes, sobretot en l'apartat del joc i la tàctica, amb els recursos que tingui a l'abast. Serà un repte majúscul per a l'entrenador alemany perquè econòmicament el Barça no ha millorat i no sembla que hagi de millorar els mesos vinents. Una situació complicada, però també un al·licient més per a un Flick molt il·lusionat amb l'inici d'aquesta nova etapa professional.

Hansi Flick / Foto: Europa Press
Hansi Flick assenyalant / Foto: Europa Press

I ara Hansi Flick s'haurà de reunir amb Deco, el director esportiu blaugrana, per començar a planificar la que serà la nova temporada. Algunes altes i també algunes baixes en un equip que haurà de canviar de mentalitat i que haurà de recuperar el seu gen guanyador.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!