Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha reforçat el servei de cara als partits que el Barça disputarà aquesta temporada a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. TMB ha ampliat personal, trensautobusos llançadora i reforçarà la mobilitat d'arribada i sortida de l'Estadi Olímpic. 

📌 El Barça resol la papereta davant d'un aguerrit Alabès (2 - 1) i se'n va a l'aturada amb dubtes
 

De cara als partits del Barça a l'Estadi Olímpic Lluís Companys es recomana optar pel transport públic per desplaçar-se per la muntanya de Montjuïc. TMB apel·la a fer servir metro i bus no només amb motiu d'aquest esdeveniment esportiu, sinó també de cara als partits del Barça d'aquesta temporada a l'Estadi mentre durin les obres del Camp Nou fins al mes de novembre del 2024.

Ampliació dels serveis de TMB

Les línies de metro que es reforçaran són les de l'L1, l'L3 i l'L10Sud i s'incrementarà personal d'atenció, seguretat i neteja a les estacions d'Espanya, Poble Sec, Paral·lel i Foc. A més, s'habilitaran dos serveis gratuïts d'autobusos llançadora per a les persones que tinguin entrada per assistir al partit, amb origen i final a la plaça d'Espanya, d'una banda, i a l'aparcament de Fira 2, de l'altra, que connectaran amb la zona de l'estadi. Aquests dos serveis especials de bus començaran dues hores abans de l'inici del partit i s'acabaran una hora i mitja després que acabi. Finalment, recorden que una altra opció per acostar-se a la zona serà utilitzar el funicular de Montjuïc, que també es reforçarà i veurà incrementades les freqüències de pas des de les 18:00 hores i fins a aproximadament la mitjanit. 

Limitacions en l'accés amb vehicle privat 

Tres hores abans dels partits del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic Lluís Companys estarà restringit l’accés a Montjuïc en vehicle privat. L’Ajuntament de Barcelona i el FC Barcelona han presentat un Pla de Mobilitat conjunt per recomanar alternatives a aquelles persones que vagin a l’estadi. La recomanació és que el públic assistent es desplaci fins a l'Estadi a peu o en transport públic. Pel que fa a les motos, hi podran circular i aparcar un màxim de 3.500. El club també posarà en marxa un servei gratuït d’autobusos llançadora que començarà dues hores abans i acabarà una hora i mitja després del partit. 

El dispositiu de mobilitat dividirà la muntanya en tres zones: La zona 0 (més propera a l’Estadi), on només podran arribar vehicles de serveis i d’emergències; Zona 1 (la més propera a l’Anella Olímpica), restringit l’accés a excepció d’aquells vehicles que tinguin com a destinació l’estadi, veïns o que vagin a un dels equipaments municipals de la muntanya degudament acreditats i, finalment, la resta del Parc de Montjuïc, on els vehicles hi podran circular, però caldrà tenir en compte que hi haurà controls d’accés a la muntanya i no es podrà creuar el parc de banda a banda. Per garantir el compliment d’aquesta limitació de l’espai hi haurà una quinzena de punts de control, a càrrec de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.