Vitor Roque va arribar per ser un jugador important des del primer dia, i tenir un paper protagonista en el Barça, però de moment no hem pogut veure'l en acció pràcticament res. Va debutar contra l'UD Las Palmas, i va disposar d'uns quants minuts, encara que sense arribar a fer gens destacable. I encara que molta gent esperava que aparegués en l'alineació contra el modest Barbastro a la Copa del Rei, novament es va quedar a la banqueta.

Vitor Roque

També va entrar al terreny de joc en la segona part, però va passar desapercebut, i potser això va ser determinant perquè Xavi Hernández no el fes jugar contra CA Osasuna, en les semifinals de la Supercopa d'Espanya. Ni tan sols és un candidat a jugar des del principi contra el Reial Madrid, en el segon Clàssic de la temporada, i diumenge haurà d'esperar el seu moment juntament amb la resta de suplents. I si les coses van bé, difícilment jugarà.

Això ha fet que hi hagi sospites amb l'internacional brasiler, al qual van vendre com una estrella mundial, amb potencial per ser el nou Neymar Júnior o el nou Ronaldinho Gaúcho. Deco va insistir a Joan Laporta perquè s'avancés a la resta de pretendents que hi havia en la subhasta, i en el Camp Nou van desemborsar 30 milions d'euros fixos i 30 en variables. Una inversió molt elevada, considerant la seva edat, 18 anys, la seva inexperiència a Europa i la delicada situació econòmica que viuen.

Deco Barça barcelona director esportiu / Foto: Europa Press
Deco/ Foto: Europa Press

Però el director esportiu estava convençut que era una aposta sense risc, i que Vitor Roque no tardaria a deixar mostres del seu talent tot just aterrar en el Barça. Encara té temps, però els primers dubtes no han tardat a aparèixer, i hi ha molta gent que assenyala que 'El Tigrinho' està massa 'verd', i necessitarà un període d'aclimatació molt més llarg de l'esperat. Així que, ara per ara, no és una alternativa fiable a Robert Lewandowski.

De fet, en cas d'haver de donar descans al golejador polonès, Ferran Torres seria el recanvi triat per Xavi per ocupar la davantera.

Vitor Roque, amb una pressió afegida

No hi ha dubte que el fet que el Barça necessiti millorar la punteria urgentment no ajuda Vitor Roque, que té una pressió afegida per ajudar l'equip de manera immediata. A part, el cost que ha tingut també fa que estigui en el punt de mira.

L'ex de l'Atlético Paranaense i del Cruzeiro haurà de fer mèrits per donar la raó a Deco… però ara per ara ja és un tema de debat.