Robert Lewandowski no està en un bon moment. Fa setmanes que el davanter polonès no s'assembla al davanter centre letal que va enamorar al barcelonisme en els seus primers mesos com a jugador del Barça. I ho va tornar a demostrar en el partit contra l'Osasuna, partit en el qual va passar desapercebut, entrant molt poc en contacte amb la pilota, a la qual cosa va afegir una ocasió fallada molt clara en la primera part, en la qual va disparar a les mans de Sergio Herrera una oportunitat que abans enviava al fons de les xarxes.

Lewandowski, això sí, va arreglar les males sensacions marcant l'1-0, aprofitant una bona recuperació de Christensen i una bona assistència de Gündogan per retrobar-se amb el gol i, d'aquesta manera, pal·liar les crítiques que cada vegada rep amb més freqüència. El resultat es va mantenir igualat fins al descompte, quan Lamine Yamal va aconseguir la sentència, la qual cosa va provocar que Xavi Hernández no s'arrisqués a substituir Lewandowski, davant del risc que l'eliminatòria se n'anés a la pròrroga.

Vitor Roque Barça Las Palmas / Foto: Europa Press
Vitor Roque, en una acció del Las Palmas-Barça / Foto: Europa Press

Vitor Roque, desaparegut contra l'Osasuna

La decisió de Xavi Hernández va tenir un gran damnificat, Vitor Roque, que a poc a poc està veient que la seva entrada a l'equip no serà tan immediata quan va acceptar avançar la seva arribada al Barça per al mercat d'hivern. El brasiler no va jugar cap minut contra l'Osasuna, per la qual cosa no té cap opció de ser titular contra el Reial Madrid, a més de tenir seriosos dubtes que vagi a jugar un sol minut. La situació no està ajudant el brasiler, que necessita minuts de competició per adaptar-se, al que s'afegeix que Lewandowski, el jugador a qui ha vingut a substituir, tampoc no està rendint del tot bé.

El problema és que Xavi creu que Vitor Roque encara està massa verd i que donar-li minuts ara pot ser contraproduent, ja que el brasiler, sense anar més lluny, ja ha rebut algunes crítiques pel gol que va fallar en els últims minuts del partit contra el Barbastre. Per a l'entrenador, el davanter ha d'anar a poc a poc, creixent en els entrenaments per després fer-ho en els partits, un pla que Xavi no canviarà, per moltes pressions que rebi.

fermin lopez barça real madrid clasico celebracion / Foto: Europa Press - William Volcov
Fermin López, celebrant un gol amb el Barça / Foto: Europa Press - William Volcov

Fermín López, l'altre damnificat de Xavi Hernández

Vitor Roque no és l'únic damnificat del partit contra l'Osasuna, ja que també es va quedar sense jugar Fermín López, que en les hores prèvies apuntava a ser titular. El centrecampista havia rendit a un gran nivell contra el Barbastre i el Las Palmas, però a l'hora de la veritat el jugador es va veure en la llista de suplents. I no només això, ja que el jugador no va tenir l'oportunitat d'entrar el terreny de joc, ni quan el Barça necessitava obrir la defensa de l'Osasuna ni quan necessitava mantenir la possessió amb 1-0 al marcador.

I la situació no ha fet més que empitjorar, ja que Fermín sap que els seus minuts encara aniran a menys a partir d'ara, amb el retorn de Pedri a l'equip, al que s'afegeix la confiança de Xavi Hernández en Sergi Roberto, una competència que fins fa poc Fermín no contemplava.