Diumenge es disputarà el segon Clàssic de la temporada, després del corresponent a la Lliga disputat a l'Estadi Lluís Companys en el qual es va imposar el Reial Madrid (1-2). I les necessitats amb què arriben ambdós equips són molt dispars. Malgrat que un Clàssic sempre és un Clàssic, un partit que porta conseqüències, el cert és que el Barça arriba més necessitat d'èxit i, sobretot, d'autoestima, ja que el club blaugrana no està firmant una temporada massa bona.

I és que el Barça no està convencent, ni pel que fa als resultats com pel que refereix al joc, una cosa que no s'esperava al principi de la temporada, quan després de guanyar la Lliga les expectatives eren molt elevades. En aquests moments, de fet, les opcions del club blaugrana de poder revalidar el títol són baixes, ja que està a 7 punts dels dos líders, el Reial Madrid i el Girona, que encara ha de visitar, a la qual cosa s'afegeix que ambdós han estat capaços d'imposar-se al Barça a Montjuïc. I no només això, ja que veient el rendiment de l'equip de Xavi sembla poc probable que estigui en condicions de guanyar la Champions League.

Xavi Hernández deseperado durant el Barça - Almeria / Foto: EFE
Xavi Hernández, en un partit del Barça d'aquesta temporada / Foto: EFE

La Supercopa d'Espanya, més important per al Barça

Les aspiracions realistes del Barça, doncs, es limiten a lluitar per la Copa del Rei, que encara està en els vuitens de final, i a guanyar la Supercopa d'Espanya, el camí més ràpid per poder salvar els mobles i evitar una temporada en blanc que faria molt mal. Malgrat ser un títol menor, el valor afegit és que el rival sigui el Reial Madrid, una cosa que no se li escapa a Xavi Hernández, que prepara la final com si es tractés de la Champions League o la Copa del Rei.

I clar, aquesta situació no passa desapercebuda per al Reial Madrid, que sap que li pot infligir un dur cop el Barça, ja que el podria deixar a punt de la temporada en blanc amb l'any 2024 acabat d'estrenar. L'equip de Carlo Ancelotti ja li va infligir un cop al Barça en vèncer-lo en el partit de Lliga, i ara té la possibilitat de posar-li por, a més de treure's de sobre l'esdevingut la temporada passada, quan el Barça va escombrar del mapa al Reial Madrid, en superar-lo per 3-1.

Bellingham gol Barça Reial Madrid Foto EFE
Bellingham, celebrant el seu gol en el Barça-Reial Madrid de la Lliga / Foto: EFE

Xavi, contra les cordes

En el Reial Madrid no perden de vista que una victòria contundent aquest diumenge contra el Barça podria posar contra les cordes a Xavi Hernández i posar en dubte el projecte blaugrana. L'entrenador català, molt qüestionat aquesta temporada pel joc desplegat per l'equip, quedaria molt tocat per al que queda de curs, sense possibilitats de poder fallar a la Lliga i amb la Copa del Rei com a única salvació, l'avantsala d'una possible sortida de Xavi Hernández a l'estiu.

Al contrari, suposaria el primer títol de la temporada per a un Reial Madrid que està en clar creixement, amb totes les aspiracions vives de guanyar la Lliga i sumant poder competitiu de cara a la Champions League, una competició que l'equip d'Ancelotti ja ha guanyat amb moltíssim menys. Diumenge, doncs, està en joc molt més que la Supercopa d'Espanya, i ambdós clubs són totalment conscients.