Les especulacions sobre el futur de Ronald Araújo estan lluny de finalitzar. Molt s'ha continuat parlant en les últimes setmanes de la seva possible marxa del Barça, després que el Bayern de Munic hagi continuat insistint en aquesta operació de cara al mercat estival. Encara que en els últims dies hagin anunciat el desembarcament d'Eric Dier des del Tottenham Hotspur, no han renunciat en absolut a la contractació de l'astre uruguaià.

Thomas Tuchel està obsessionat amb el '4', i vol reforçar l'eix de la rereguarda amb un crac de primer nivell, que es converteixi en el soci de luxe per a Kim-Min Jae. I vol aprofitar que Joan Laporta té la missió d'obtenir ingressos desesperadament per poder arribar a un acord, que acabi amb el jove defensa en la Bundesliga. Encara que tindran competència en la subhasta, ja que hi ha un altre club que també provarà de comprar-lo.

Ronald Araujo Barça Osasuna
Ronald Araujo/ FC Barcelona

Parlem del Manchester City, que aquest curs està tenint problemes per mantenir el ritme de l'any anterior, i els resultats són considerablement més discrets. Pep Guardiola creu que un dels punts febles de la plantilla es troba en l'eix de la rereguarda, i vol posar solució amb la incorporació d'un futbolista que faci un salt de nivell considerable a l'equip. I ha pensat en l'ex de Boston River, pel qual pot presentar una oferta astronòmica.

Milloraria la dels bavaresos, i posaria sobre la taula molts diners, a més d'un crac molt interessant per a Xavi Hernández, que formaria part de l'operació. I és que, a més d'apropar-se als 75 milions d'euros, també permetrien la marxa a títol definitiu de Joao Cancelo al Camp Nou, qui actualment està a préstec, i s'ha convertit en una peça indispensable, disputant pràcticament tots els minuts, i consolidant-se en l'onze inicial.

Joao Cancelo Barça
Joao Cancelo/ FC Barcelona

El Barça busca la manera de poder quedar-se en propietat a l'internacional portuguès, i els 'skyblues' estan oberts a negociar, sempre que Araújo entri en les converses com a moneda de canvi.

Araújo, un sacrifici dolorós per a Xavi... però necessari?

Malgrat que sigui lluny de la seva millor versió, Araújo continua sent el líder de la defensa del Barça, i és un jugador d'un valor incalculable per a Xavi. Però pot ser un sacrifici totalment necessari, encara que també sigui especialment dolorós per a tothom.

Altrament, no serà possible mantenir Cancelo, ni tampoc portar altres reforços.