El Manchester City serà el rival del Reial Madrid en les semifinals de la Champions League en eliminar al Bayern de Munic per un global de 4-1. L'equip de Pep Guardiola, que arribava a l'Allianz Arena amb el 3-0 de l'Etihad Stadium, ha sortit al terreny de joc amb els deures apresos, molt centrat, per evitar que qualsevol gol ràpid dels de Thomas Tuchel portessin l'eliminatòria a una dimensió desconeguda.

Malgrat l'ímpetu que ha posat el Bayern, amb el seu habitual ritme incombustible i joc per les bandes, el Manchester City ha aguantat el tipus, no s'ha arrugat, la qual cosa per moments ha provocat que es veiessin entrades bastant dures per part dels dos equips. Finalment, Haaland ha imposat la seva llei, i això que abans havia fallat un penal i una gran ocasió. A la tercera, el noruec ha marcat el gol que sentenciava definitivament l'eliminatòria. Com la temporada passada, Manchester City i Reial Madrid es veuran les cares en les semifinals de la Champions League. Pep Guardiola espera que aquesta vegada el resultat final sigui diferent.

Guardiola Bayern City EFE
Pep Guardiola, durant el Bayern de Munic-Manchester City / Foto: EFE

El Bayern no aconsegueix apropar-se al somni

Com no podia ser de cap altra manera, el Bayern de Munic ha sortit a totes, a la recerca d'un gol ràpid que li permetés somiar amb la remuntada. En el minut 8, Choupo-Moting no ha arribat per poc a un bon centre. I molt més clara ha estat la següent, de Sané. S'ha plantat només davant d'Ederson, però ha disparat fora (16). Tot seguit, Upamecano ha vist la targeta vermella, per una falta a Haaland sent l'últim defensa, però per sort per als interessos del Bayern la decisió ha quedat anul·lada per fora de joc del noruec.

A poc a poc, el Manchester City ha anat equilibrant el partit, encadenant possessions més llargues. En el minut 35, el Manchester City ha disposat d'un penal, per unes mans d'Upamecano, una pena màxima que Haaland ha fallat, en disparar per sobre del travesser. En el tram final de la primera part, el Bayern ha posat una marxa més i Coman i Sané han pogut marcar, però la pilota no ha entrat per poc.

Haaland Bayern City EFE
Erling Haaland, després de marcar contra el Bayern de Munic / Foto: EFE

Haaland sentencia l'eliminatòria

En la segona part, el Manchester City ha sortit amb un altre to, molt més dominant, allunyant la pilota de la seva àrea a través de la possessió. En el minut 55, Erling Haaland ha disposat d'una ocasió molt clara, però el noruec, només s'ha precipitat i ha disparat centrament. La resposta del Bayern l'ha liderat Coman, amb una gran jugada personal que ha acabat en una gran parada d'Ederson (56). I només un minut després ha arribat el 0-1, en un gran contraatac del Manchester City que ha acabat amb el gol de Haaland, que s'ha tret així l'espina de les ocasions fallades.

El gol, que posava un momentani 4-0 en el global de l'eliminatòria, ha sentenciat el Bayern de Munic, que a l'última mitja hora ha intentat salvar l'honor. En el minut 75' Tel ha vist com l'anul·laven l'1-1 per fora de joc. I en el 81', l'àrbitre ha xiulat penal per unes mans d'Akanji, una oportunitat que, ara sí, Kimmich ha aprofitat per evitar la derrota. El classificat, tanmateix, és el Manchester City, que ja pensa en el Reial Madrid.