La història de sempre al Santiago Bernabéu: Pep Guardiola trepitja la gespa del feu blanc i, en poques hores, provoca una crisi al Reial Madrid. Aquest dimecres, el Manchester City del tècnic de Santpedor ha derrotat el conjunt blanc al partit d'anada dels vuitens de final de la Champions League (1-2). Les dianes de Gabriel Jesús i Kevin de Bruyne, de penal, han servit per neutralitzar un gol d'Isco al minut 60. Els anglesos ho mereixien i, a diferència d'altres ocasions, el futbol ha estat just. El Madrid, contra les cordes a Europa.

Màxima igualtat

Deien els experts que el City seria capaç de dominar la possessió del partit sense oposició, però el cert és que, a la primera part, els de Guardiola no han pogut desenvolupar el seu pla de joc. El Reial Madrid, amb Casemiro, Luka Modric i Fede Valverde a la sala de màquines, ha aconseguit plantar cara i, tot i que ha estat incapaç de profunditzar, com a mínim ha pogut contenir les triangulacions angleses al seu camp.

Així, ha calgut esperar fins al minut 21 per poder anotar la primera oportunitat del partit. Aquesta ha tardat en arribar però ha estat claríssima: Kevin De Bruyne ha habilitat Gabriel Jesús amb una passada entre línies espectacular i el brasiler, després de retallar, ha xutat amb potència però sense punteria, de manera que Thibaut Courtois ha pogut neutralitzar l’acció.

rodrigo modric madrid city EFE

La resposta del Madrid -l’única de la primera part- ha tingut lloc de manera immediata. Ferland Mendy ha trobat Karim Benzema al segon pal, però el francès no ha pogut superar Ederson amb una rematada picada de cap. El porter brasiler ha posat la mà a baix de manera providencial i Vinícius, sol a la petita, no ha pogut caçar el rebot. L’extrem carioca té moltes condicions necessàries per triomfar però li falla la més important: el gol.

L’ocasió blanca, però, no ha atemorit els futbolistes de Guardiola, que han seguit apostant per la velocitat a l’hora de sorprendre el Madrid. I han estat a punt d’aconseguir-ho. Just abans del descans, Gabriel Jesús ha tornat a comptar amb una oportunitat molt clara per estrenar el marcador, però Casemiro, sota pals, ha salvat una rematada que entrava a la porteria després de ser desviada per Sergio Ramos.

Mahrez perdona, Gabriel Jesús no

No es pot dir que el guió sigui sorprenent. A l’inici de la segona part, el City ha comptat amb dues ocasions extremadament clares per signar el 0-1, però Ryad Mahrez, per partida doble, les ha desaprofitat. L’extrem algerià primer ho ha provat amb un cacau amb rosca, però la pilota ha fregat el pal dret de Courtois. Posteriorment, només sis minuts després, ha pogut perforar la porteria amb un xut col·locat, però el porter blanc ha respost amb una parada de les que valen títols.

I aleshores, gol. El Madrid patia però el City, com en les darreres edicions de la Champions League, ha pagat la seva falta de contundència, d’ofici o de sang freda. L’equip anglès és sintètic i hi ha coses que ni tan sols Guardiola poc canviar. En el minut 60, un doble error en la sortida de pilota entre Rodri i Kyle Walker l’ha aprofitat Vinícius per regalar l’1-0 a Isco. El seguidor blanc, coneixedor de la idiosincràsia del club en competició continental, respirava alleugerit.

Gabriel Jesus Reial Madrid Manchester City EFE

La diana del Madrid ha obligat Guardiola a moure fitxa. El de Santpedor, buscant la punteria que els seus homes no havien tingut, ha substituït Bernardo Silva per un home molt més explosiu, Raheem Sterling. Amb el marcador a favor, els de Zidane han aconseguit dur el parit on volien i fins i tot han estat capaços de dominar la pilota. El tècnic francès ha donat pas a Gareth Bale, probablement buscant una jugada aïllada per rematar el duel.

Qui l’ha trobat, però, ha estat el City. Contra tot pronòstic, quan els blancs dominaven, De Bruyne s’ha inventat una centrada al segon pal de l’àrea merengue i allà, després de desfer-se de Ramos, Gabriel Jesús ha signat l’empat amb el cap. El central andalús, poc amic del joc net, ha intentant enganyar l’àrbitre amb una piscina descarada.

Però Guardiola i els seus homes volien més sang. Automàticament després d’empatar, els anglesos amb comptat amb una oportunitat d’or per signar l’1-2. La rematada de l’omnipresent Jesús, però, ha sortit per sobre del travesser.

Poc importava. En el minut 82, Sterling ha fet valer la seva velocitat i ha forçat un penal estúpid de Dani Carvajal. De Bruyne no ha fallat des dels onze metres i ha incendiat el feu blanc, amic de les remuntades sempre que no siguin en contra.

Com a les pel·lícules, però, el millor és el final. Quan quedaven 5 minuts per acabar el duel, Gabriel Jesús ha aprofitat un regal de Casemiro, s’ha escapat sol, i ha forçat l’expulsió de Ramos, que es perdrà la tornada. La cirereta hagués estat que Mahrez convertís la falta directa, però l’algerià no tenia el dia.

Sigui com sigui, el partit del City només es pot interpretar en clau positiva pels interessos de Guardiola. El conjunt de Manchester fa un pas de gegant per ser als quarts de final del torneig -dos gols fora de casa poden ser letals- i, de passada i per fortuna dels culers, el Madrid queda molt tocat abans del Clàssic que tindrà lloc aquest diumenge al Bernabéu.