El circuit de Montmeló passa per un mal moment financer que podria portar fins i tot a la pèrdua de la celebració del Gran Premi de Catalunya de Fórmula 1 i del Mundial de Motociclisme i a tancar el pròxim exercici, una vegada les administracions públiques semblen estar disposades a deixar de subvencionar aquesta instal·lació.

Així ho avança El Confidencial, que assegura que el forat comptable de Montmeló s'ha convertit en un cementiri de diners públics i que dimarts, durant el consell d'administració de la mercantil Circuits de Catalunya, amb majoria la Generalitat i amb participació de l'ajuntament de Montmeló i el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), es va posar sobre la taula la mala situació de l'equipament, amb uns comptes que indiquen que està a punt del col·lapse i que tancarà l'any amb unes pèrdues acumulades de 32,6 milions d'euros.

Les administracions públiques –Generalitat, Diputació de Barcelona i ajuntament de Barcelona– han compensat via subvencions a fons perdut els números vermells del circuit. A tall d'exemple, el 2018 van ser 9 els milions d'euros de pèrdues que es van tapar amb diners del contribuent. Ara, segons el mitjà esmentat, la Generalitat i l'ajuntament barceloní, volen posar fi a aquestes subvencions, cosa que posa en perill la continuïtat de Montmeló.

A aquesta mala situació s'hi suma la detecció d'algunes deficiències, principalment el fet que el director de la instal·lació, Joan Fontseré, hauria autoritzat plusos salarials fora de conveni per a la cúpula de l'organisme per import de 722.904 euros, tal com va avançar El País el gener a partir d'un informe que va detectar contractacions irregulars de treballadors temporals i greus anomalies en el sistema d'adjudicació de contractes menors.

Aquesta situació crítica va fer que el mateix dimarts el president del consell d'administració durant els últims nou anys, Vicenç Aguilera, presentés la dimissió, encara que fos al·legant motius personals.