Després de quedar-se sense Endrick Felipe, que s'ha compromès pel Reial Madrid, el Barça s'acaba d'emportar un altre gran revés, ja que el Chelsea està a punt de tancar el fitxatge d'Andrey Santos, jove perla del Vasco de Gama que fa temps que és a l'agenda de Mateu Alemany. El Barça tenia l'operació avançada, però el Chelsea ha decidit tancar el fitxatge ja, per la qual cosa ha posat a sobre de la taula 20 milions d'euros que el Vasco de Gama ha acceptat.

Tal com explica el diari Sport, el Barça ja va intentar fitxar al febrer Andrey Santos, que ara té 18 anys. Es va fer una reunió amb Jorge Salgado, president del Vasco de Gama, en la qual el club blaugrana va posar a sobre de la taula 5 milions d'euros. El Vasco de Gama va denegar l'oferta, i va encertar, ja que el jugador va continuar progressant a una velocitat espectacular. Va ser llavors quan va aparèixer el Chelsea. El fitxatge s'acabava de complicar. I és que Todd Boehly ha aterrat a Stamford Bridge perquè el club anglès torni a dalt de tot, i per a això cal reforçar-se amb jugadors amb projecció que en poc temps poden ser estrelles mundials.

Mateu Alemany / Foto: FC Barcelona
Mateu Alemany, atenent els mitjans de comunicació / Foto: FC Barcelona

El Chelsea s'avança al Barça

El Barça tenia avantatge, ja que portava més temps en contacte amb l'entorn d'Andrey Santos i amb el Vasco de Gama, però el problema és que no podia competir econòmicament amb el Chelsea. El club blue, que necessita reforçar el seu centre del camp perquè Kanté i Jorginho acaben contracte, no ho va dubtar i va posar 20 milions d'euros a sobre de la taula. El Barça no pot igualar l'oferta, ja que Andrey Santos anava a començar en un inici en el Barça Atlétic, per la qual cosa el jugador està destinat a anar-se'n a Anglaterra.

El cop ha estat dur, ja que el Barça donava per fet el fitxatge, però arribats a aquest punt el club blaugrana només pot esperar un gir dels esdeveniments. El jugador estava encantat amb jugar en el Camp Nou, però tampoc no li desagrada la idea de jugar en el Chelsea.

Un migcampista molt complet

Nascut el 3 de maig de 2004 a Rio de Janeiro, Andrey Santos va entrar en les categories inferiors del Vasco de Gama amb només 7 anys, començant una carrera meteòrica fins a l'elit. Sempre ha estat un dels grans noms del club, capità a tots els equips de les categories inferiors per les quals va ser passant, així com també de la selecció brasilera sub 20.

Andrey Santos és un migcampista de creació, amb una gran visió de joc i una capacitat enorme per trencar línies defensives gràcies al seu gran físic. Té bon xut des de la llarga distància i també destaca en el joc aeri a les accions a pilota aturada.