El Barça ja comença a mirar cap a Eindhoven després de guanyar l'anada de les semifinals de la Women's Champions League contra el Chelsea​ (0-1). Les angleses no han pogut resistir contra el poderós Barça a Stamford Bridge després d'encaixar un matiner gol de la noruega Caroline Graham Hansen que ha decidit el partit. I el duel decisiu per arribar a la final de la Champions femenina serà la setmana vinent al Camp Nou.

Graham Hansen guia el Barça

El Barça, amb tot; i el Cheslea, amb tot. Ningú s'ha reservat res, i els dos equips, que són els favorits per guanyar la màxima competició europea d'aquest any, han anat a per totes des d'un inici. El duel, agressiu, amb ritme i molt disputat. Però el Barça ha estat qui ha colpejat primer. Caroline Graham Hansen, l'estrella culer més infravalorada, ha fet una diagonal des de la banda dreta de l'atac, s'ha perfilat per xutar amb la seva cama esquerra i ha fet un golàs des de fora l'àrea al minut 4.

Caroline Graham Hansen intenta superar portera Chelsea Barça femenino / Foto: EFE - Daniel Hambury
Caroline Graham Hansen jugant contra el Chelsea / Foto: EFE - Daniel Hambury

El Barça s'ha trobat amb el gol ben aviat. I ha començat manant al marcador i també en el joc. Graham Hansen ha tingut una nova oportunitat al minut 13, i Geyse Ferreira, la referent culer, ha tingut una altra ocasió clara al quart d'hora. I Fridolina Rolfö i Salma Paralluelo han amenaçat per la banda esquerra. Però aleshores ha arribat el canvi de sensacions. La portera Ann-Katrin Berger, la gran heroïna del passi del Chelsea a les semifinals, ha tingut problemes físics, però ha pogut continuar jugant. I després el Chelsea ha dominat el Barça.

Les angleses han pressionat i han ofegat les culers. Moltes dificultats per treure la pilota controlada contra el rival més complicat que s'han trobat aquesta temporada. I al minut 25, gol de la noruega Guro Reiten, però anul·lat per un clar fora de joc de Sam Kerr, la líder del conjunt londinenc. Precisament, Kerr ha estat qui ha generat més temor amb les seves desmarcades i amb la seva qualitat. Però tot i el control del Chelsea, el Barça ha resistit gràcies a la fermesa de Lucy Bronze, Mapi León i Irene Paredes, a més de la solidesa sota pals de Sandra Paños. I Graham Hansen tornat a estar a punt de fer el segon culer abans del descans, però aquesta vegada sense èxit.

Sam Kerr Patri Guijarro Chelsea Barça femenino
Sam Kerr superant Patri Guijarro / Foto: EFE - Daniel Hambury

El Barça frena les intencions del Chelsea

El Barça, que li ha faltat connectar més amb el seu mig del camp, ha millorat al segon temps. Aitana Bonmatí, Patri Guijarro i Keira Walsh han començat a tenir protagonisme. I això ho ha notat el Barça, que ha tingut ocasions. Si el malson Graham Hansen espantava, qui resolia era Geyse. La davantera brasilera ha tingut dues oportunitats clares que han fet actuar la portera Berger. I després ha deixat el seu lloc a Mariona Caldentey.

Però la pitjor notícia culer ha estat la lesió de Lucy Bronze, que ha tingut problemes al genoll dret. I ha hagut d'entrar l'experimentada Marta Torrejón en el seu lloc. Però el Barça no ha baixat el seu ritme. Paralluelo, Rolfö, Mariona i Aitana han buscat el segon gol amb insistència. I, fins i tot, Torrejón ha enviat la pilota al pal després d'un cop de cap al minut 82. I després hi han hagut múltiples canvis, també amb l'entrada d'Ingrid Engen, d'Asisat Oshoala i d'Ana-Maria Crnogorčević.

Lucy Bronze Chelsea Barça femenino / Foto: EFE - Daniel Hambury
Lucy Bronze jugant contra el Chelsea / Foto: EFE - Daniel Hambury

El Chelsea, que va eliminar l'Olympique de Lió —el vigent campió— als quarts de final, no ha pogut aprofitar l'efecte Stamford Bridge. I el Barça buscarà aconseguir el passi a una nova final de la Champions el proper dijous al Camp Nou.