El Reial Madrid ha aprofitat la derrota del Barça a San Mamés després d’imposar-se al Celta de Vigo per 1-3 amb gols de Karim Benzema, Toni Kroos i Lucas Vázquez. El conjunt de Zinedine Zidane no ha dominat el partit, però una parada vital de Thibaut Courtois i un golàs de Toni Kroos en el moment clau del segon temps han servit perquè els blancs sumin els 3 primers punts del curs.

El VAR entra en acció

Hi ha coses que mai canvien, ni tan sols al Reial Madrid. Tot i que aquest estiu el club blanc ha fitxat jugadors com Luka Jovic o Éder Militao, en el primer duel oficial de la temporada Zidane ha apostat pels seus homes de confiança. O dit d’una altra manera: Marcelo, Kroos o Luka Modric -els de sempre- han sigut titulars.

Qui també ha estat titular, per sorpresa de tothom, ha estat Gareth Bale. Zidane no el volia ni veure, però les lesions d’Eden Hazard i Marco Asensio l’han obligat a apostar pel gal·lès. El seu suplent, esperant el seu torn a la banqueta, ha estat el defenestrat James Rodríguez. Surrealista però cert.

Bale Denis Suárez Olaza Celta Reial Madrid EFE

Que les coses a vegades no canvien també ho ha demostrat Benzema. El punta francès, el millor del seu equip el curs passat, ha batut Rubén Blanco en el minut 11 després d’aprofitar una passada de la mort de Bale, que aquest dissabte ha jugat sorprenentment bé.

La bona actuació de l’extrem, això sí, no ha estat unànime. El Reial Madrid ha evidenciat els mateixos problemes de la temporada passada i, de fet, ha estat el Celta qui ha tingut el domini total de la pilota. El futbolista més destacat del conjunt gallec ha estat l’exblaugrana Denis Suárez, especialment motivat pel seu retorn a casa.

El migcampista, de fet, ha estat el protagonista de l’acció més protestada del partit a Balaídos. Just abans del descans, ha robat una pilota a Álvaro Odriozola en una posició letal i ha connectat amb Iago Aspas, que ha regalat el gol de l’empat a Brais Méndez. Per desgràcia dels gallecs, però, el seu capità estava lleugerament avançat, de manera que el VAR ha anul·lat la diana.

Abans, Modric i Bale han pogut ampliar l’avantatge del Madrid al marcador, però Rubén Blanco ha respost amb dos grans intervencions.

Kroos, en el moment més indicat

Si la primera part ha estat entretinguda, la segona es pot qualificar d’espectacular. Benzema ha pogut sentenciar el partit just després de saltar a la gespa, però la seva rematada amb l’interior del peu dret ha marxat fregant el pal.

Immediatament després, però, Aspas -gràcies a una passada entre línies d’un brillant Denis- ha perdonat l’empat en un u contra u davant de Thibaut Courtois. L’acció del capità gallec ha encès el Celta, que també ha pogut marcar en el 52, quan Casemiro ha salvat sota pals i amb el ventre una rematada del Toro Fernández.

I llavors, el VAR ha tornat a entrar en acció. Modric ha trepitjat el tendó d’Aquil·les de Denis i Estrada Fernández, després de revisar la jugada a la pantalla auxiliar, ha decidit expulsar el migcampista croat del Madrid.

Targeta vermella Modric Celta Reial Madrid EFE

Semblava que el fet de jugar amb 10 homes penalitzaria l’equip de Zidane, però llavors la qualitat dels futbolistes d’ambdós equips ha decidit el destí del partit. En el minut 61, Courtois ha evitat l’empat de Nestor Araújo amb una mà prodigiosa i, un minut després, Kroos ha afusellat Rubén amb un cacau extraordinari des de fora de l’àrea que ha entrat per l’escaire de la porteria.

A partir d’aquest moment, el Celta ha baixat els braços i Zidane, en canvi, ha sabut estimular el seu conjunt amb diversos canvis. Lucas Vázquez ha substituït Vinícius i ha estat precisament ell qui ha sentenciat el duel amb un xut creuat en el minut 80. La diana és de l’extrem gallec, però la jugada que es recordarà és la de Benzema, que l’ha habilitat amb una ruleta a la mitja lluna.

Abans d'acabar, això sí, els aficionats del Celta han somrigut per primer cop aquest curs. El motiu de la seva alegria ha estat Iker Losada, un juvenil del seu futbol base que ha marcat un golàs abans del final.

El Madrid comença la Lliga guanyant en un estadi complicat com Balaídos i, encara que sigui jugant de manera regular, envia un missatge al Barça i l’Atlètic: enguany no regalaran la Lliga tan aviat com el curs passat.