El Comitè en Defensa de la República (CDR) del Barça neix ensenyant múscul. El grup d'aficionats que va crear la iniciativa pot estar satisfet de la seva primera actuació.

El CDR havia convocat per aquest dissabte una marxa cap al Camp Nou, abans del partit entre el Barça i el Celta de Vigo, per defensar la llibertat dels presos polítics, reivindicar la República Catalana i "no restar impassibles davant el totalitarisme de l'Estat espanyol".

A partir de les 11.00 hores, la Plaça d'Osca, al barri de Sants, s'ha anat omplint de seguidors amb samarretes i bufandes blaugrana, a més de distintius grocs, tal com figurava en la convocatòria. La marxa ha començat amb un parlament on s'ha criticat la "tebiesa" del club en la seva resposta a l'actuació de l'estat i s'ha posat en valor iniciatives de clubs com el Reus. A les 11.38 hores, la marxa, amb unes 300 persones, ha sortit de la plaça per darrere d'una pancarta groga gegant on es podia llegir 'Llibertat!'.

Entre crits de 'Visca el Barça i visca Catalunya', 'El Camp Nou serà sempre nostre' o 'Llibertat presos polítics', els aficionats han començat a caminar, escortats per diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana. A mesura que la marxa recorria els gairebé dos quilòmetres de distància fins l'estadi, despertava l'interès de la gent amb la que coincidia pels carrers de Barcelona i diferents persones han decidit unir-se a la iniciativa.

Amb referències explicites a l'aplicació de l'article del 155 i càntics contra Espanya, els seguidors han arribat a la Travessera de les Corts i els Mossos han decidit tallar-la per evitar problemes de circulació. Allà, la marxa ha sumat més veus per acabar ocupant tots els carrils abans d'acabar en una de les portes del Camp Nou a les 12.25 hores.