En el món del futbol no sempre has de voler triomfar al teu país i, a vegades, pots trobar la felicitat lluny de casa. Arnau Riera és un porter català que va decidir iniciar una nova aventura al Japó, concretament, al Nara Club, i no només s'ha convertit en titular indiscutible, sinó que també ha assolit l'ascens amb el seu equip a falta de dues jornades pel final de la lliga japonesa.

Riera, després de la victòria amb seu equip, ha certificat l'ascens del Nara a la tercera divisió del futbol del Japó. En la celebració, el porter català no s'ha oblidat dels seus orígens i ha saltat d'alegria al terreny de joc amb una senyera, que ha portat durant tota l'estona al seu damunt.

La senyera present al futbol japonès

Riera es va incorporar al conjunt japonès aquest curs procedent del San Cristóbal de Terrassa, en busca de nou objectius. En la seva primera temporada al Nara ja ha aconseguit l'ascens. El porter català va debutar el passat 17 d'abril contra el Veertien Mie, precisament davant l'equip que ara han derrotat per la mínima per obtenir l'ascens, en el qual la senyera ha estat present en totes les fotos dels japonesos.

En els 23 partits que ha disputat aquesta temporada ha encaixat 17 gols i ha mantingut la porteria a zero en 10 ocasions. S'ha convertit en el guardià de la porteria d'un club modest de la quarta categoria del futbol del Japó, portant els símbols de Catalunya a milers de quilòmetres. De fet, aquest gener encara era jugador del San Cristóbal, i també ha passat per equips històrics catalans com el Sant Andreu.

Més catalans al futbol japonès

Arnau Riera no és l'únic català que ha tastat el futbol japonès. És cert que no competirà en la màxima categoria la temporada vinent, però arribar a convertir-te en titular indiscutible en pocs temps i ascendir té molt mèrit. El Nara Club jugarà a la tercera divisió del Japó, el club d'una localitat que està ben a prop d'Osaka i de Kobe una altra ciutat destacada que ja ha estat visitada per altres jugadors catalans.

iniesta vissel kobe @AFC
Andrés Iniesta jugant amb el Vissel Kobe / Foto: @AFC

El Vissel Kobe és el club on competeix Andrés Iniesta des que va deixar el Barça i és la màxima estrella del club. Però, també hi estan jugant Sergi Samper i Bojan Krikic. Mica en mica futbolistes catalans s'estan atrevint a tastar el futbol japonès i segur que no seran els últims.