La plantilla del Còrdova ha protagonitzat aquest dilluns una polèmica situació de catalanofòbia en la celebració de l'ascens a 2a Divisió, que van aconseguir aquest diumenge amb una victòria davant del Barça Atlètic. En una retransmissió en directe a través d'Instagram, el jugador Jose Manuel Calderón ha proferit insults catalanòfobs, sense cap mena de context, mentre parlava amb els seus seguidors. "Em cago en els morts de tots els catalans", ha exclamat el futbolista, mentre la resta de companys cridaven de fons. Una ofensiva frase que ha encès les xarxes i hi ha qui demana a la Real Federació Espanyol de Futbol (RFEF) una sanció per a Calderón.

"Espero sancions exemplars per aquests atacs plens de catalanofòbia, sumats als que es van sentir ahir al camp. Molt lamentable, i en un equip en el qual juguen força catalans", ha assenyalat el periodista Albert Blaya a través d'X. Un altre usuari ha recordat que "a aficionats del València els van caure 8 mesos de presó per insults xenòfobs al Vinicius" i ha preguntat si en aquest cas, "en ser un jugador la RFEF", aquesta "entrarà d'ofici i farà la pertinent denuncia".

Aquesta no és l'única escena de catalanofòbia en el món del futbol aquests darrers dies, i és que tant el Barça Atlètic com el Nàstic, els dos equips catalans que han participat en el play-off d'ascens a 2a divisió, han estat rebuts pels aficionats rivals amb càntics contra Catalunya. L'equip de Tarragona ja va ser escridassat a Ceuta amb "Puta Nàstic i Puta Catalunya", una situació que es va repetir en l'eliminatòria final contra el Màlaga. Per la seva part, el filial del Barça també es va trobar un ambient hostil aquest diumenge a Còrdova, amb crits i insults des del primer moment que els jugadors van trepitjar la gespa de l'estadi. Fins i tot, Elena Fort, membre de la directiva blaugrana, va denunciar la situació: "La cara fastigosa del món del futbol", va escriure.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic