La revolució ha començat al Barça i Xavi Hernández és el capità del vaixell, això està clar. El tècnic egarenc compta, aquest any sí, amb grans jugadors d'una gran qualitat, fent de la seva plantilla una de les millors per competir per tot. No obstant això, hi ha futbolistes que cada vegada compten menys per a l'entrenador i són dues vaques sagrades. Jordi Alba i Gerard Piqué cada vegada tenen menys opcions de jugar i ells ho saben.

Jordi Alba i Gerard Piqué, assenyalats

Malgrat les reiterades paraules de Xavi, declarant que compta amb tots els jugadors que té a la plantilla, el cert és que Jordi Alba i Gerard Piqué han quedat assenyalats. Les dades no enganyen, el central de la Bonanova només ha jugat el 21,4% dels minuts disputats i el lateral el 34,2%.

Jordi Alba Europa Press
Jordi Alba amb cara seriosa a la banqueta / Foto: Europa Press

Sembla mentida que dues de les vaques sagrades del conjunt blaugrana, que han donat unes grans prestacions a l'equip, ara es vegin relegades a la banqueta, però el cert és que d'un temps ençà el rendiment d'ambdós ha decrescut tant com perquè Xavi no hi compti amb ells com a titulars.

Piqué compleix la seva 15a temporada com a jugador del Barça i el defensor de l'Hospitalet l'11a. Malgrat haver passat, pràcticament, tota la seva vida futbolística al Camp Nou sembla que aquesta serà l'última campanya d'ambdós a l'equip català i, tret de sorpresa, no acabarà com a ells els agradaria.

Gerard Piqué Sergio Busquets banqueta|banc dels acusats Barça / Foto: EFE
Gerard Piqué enfadat a la banqueta del Barça / Foto: EFE

De moment, Piqué ha romàs cinc partits a la banqueta, i únicament ha participat en dos. Mentrestant, Jordi Alba, afectat per l'arribada de Marcos Alonso i l'espectacular irrupció d'Alejandro Balde, ha jugat quatre partits i s'ha quedat sense minuts en tres.

Xavi inicia una revolució

Xavi tenia clar que hi havia diverses coses que havien de canviar al vestidor blaugrana per poder continuar creixent i millorar, tant a nivell futbolístic com a anímic. Així doncs, l'entrenador de Terrassa ha tingut el caràcter i la valentia suficient per relegar les vaques sagrades a un segon pla.

Xavi Hernández Allianz Arena Bayern Barça / Foto: EFE
Xavi Hernández donant indicacions / Foto: EFE

Les suplències d'Alba i Piqué, no només responen a un fet de mèrits, sinó que té a veure amb una espècie de revolució dins del vestuari per atorgar el lideratge a altres jugadors de la plantilla del FC Barcelona. Així doncs, Xavi Hernández vol canviar les jerarquies i treure, cada vegada més, pes als veterans, i deixar pas a l'aire fresc.