La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Navarra ha notificat aquest divendres la sentència del cas Osasuna, en la qual s'imposen penes de presó per a 9 dels 11 acusats.

Es tracta de la primera sentència de condemna sobre corrupció esportiva dictada a Espanya i ha estat publicada menys de dos mesos després de la fi del judici sobre els partits presumptament arreglats.

La sentència, que pot ser recorreguda davant del Tribunal Suprem, condemna per unanimitat l'exgerent d'Osasuna, Ángel Vizcay, l'expresident Miguel Archanco, els exdirectius Juan Antonio Pascual i Jesús Peralta, l'extresorer Sancho Bandrés, els agents immobiliaris Cristina Valencia i Albert Nolla, i els exjugadors del Betis Antonio Amaya i Xavier Torres. En canvi, queden absolts l'exdirector de la Fundació Osasuna, Diego Maquirriain, i l'exjugador bètic Jordi Figueras.

La sentència apunta que Archanco, Pascual i Peralta van acordar amb Vizcay un acord econòmic amb el Betis per tal que derrotés el Valladolid a la jornada 37 del curs 2013/14 i es deixés guanyar a Pamplona contra l'Osasuna a la 38.

En una reunió a l'Hotel Meliá Los Galgos de Madrid amb Amaya i Xavi Torres, aquests van acordar el pagament de 650.000 euros per derrotar el Valladolid i perdre contra l'Osasuna. Els jugadors bètics, però, sembla que demanaven una xifra més alta i el pagament va quedar supeditat al resultat final de la Lliga.