Carlos Alcaraz ha superat la prova de foc de Nicolás Jarry i s'ha classificat per als vuitens de final de Wimbledon. El tennista murcià encarava la tercera ronda del Grand Slam anglès sent el gran favorit, però s'ha trobat davant un Jarry que li ha proposat un partit molt exigent. El xilè ha demostrat que arribava en un gran estat de forma i li ha complicat les coses al cap de sèrie del torneig, que ha hagut d'endur-se el triomf en quatre sets després d'un partit que ha fregat les quatre hores (6-3 / 6-7 / 6-3 / 7-5). Una autèntica batalla que ha acabat amb el somriure del nascut a el Palmar, que continuarà la seva aventura per la gespa de l'All-England Club la setmana vinent.

Inici seriós de Carlos Alcaraz

L'inici de partit de Carlos Alcaraz ha estat molt madur. El tennista murcià continua agafant sensacions sobre la gespa de Wimbledon i ho ha demostrat en el primer set del matx. Contra un Nicolás Jerry que arribava al duel amb la il·lusió d'acabar amb l'aventura del número 1 del món per terres angleses, Alcaraz no ha titubejat i ha aprofitat l'únic break que ha aconseguit per endur-se la primera màniga del partit per 6-3. Un primer pas que ha estat fonamental per al futur del duel, que ha estat més igualat del que s'esperava en la prèvia.

Perquè el paper de Jarry ha estat, de certa manera, sorprenent. El tennista xilè no s'ha conformat amb un rol secundari i ha saltat a la pista central de l'All England Club amb la voluntat de demostrar que tenia eines suficients per complicar-li les coses a Carlos Alcaraz. Sent un especialista del servei i del drive, el número 28 del món ha arribat a tenir un 2-4 favorable. Però això no és suficient per enderrocar el número 1 del món, que ha sabut reaccionar a temps i salvar els mobles.

Jarry s'endú el tie break...

Quan més difícil semblava el partit, Alcaraz ha serrat les dents i ha recuperat el break que havia obtingut Nicolás Jarry per allargar el partit fins al tie-break. Tanmateix, en aquesta instància, el xilè ha demostrat ser un tennista amb una mentalitat molta forta i no s'ha descentrat, guanyant el segon set amb un 7-5 que li ha donat les ales necessàries per encarar el tram de matx restant.

Nicolas Jarry celebrando un punto en Wimbledon / Foto: Europa Press
Nicolas Jarry celebrant un punt contra Alcaraz / Foto: Europa Press

... però arriba la resposta de Carlos Alcaraz

Amb el partit igualat a un set, la batalla ha continuat sent molt intensa. Després de sortir victoriós en el tie-break, tot feia indicar que Jarry podria prolongar el seu estat de gràcia i fer saltar les alarmes. Però res més lluny de la realitat, Carlos Alcaraz ha mostrat la seva cara més seriosa i ha començat a manar amb mà de ferro. Els jocs li començaven a durar cada cop menys i Alcaraz s'apropava als vuitens de final de Wimbledon. El tercer set, a la butxaca amb un 6-3. I només quedava el darrer pas.

Un pas que no ha estat en fals. Patint fins al final, Carlos Alcaraz ha estat capaç de tombar la gran versió que ha demostrat Nicolás Jarry amb un quart parcial que ha tingut un de tot. Finalment, el murcià se l'ha endut per 7-5 i ja és als vuitens de final de Wimbledon, on es mesurarà al guanyador del Zverev - Berrettini, dos rivals especialistes en gespa que li continuaran posant les coses difícils al número 1 del món. Sigui com sigui, l'obstacle de Jarry està superat.