Carlos Alcaraz no s'ha despentinat per destrossar en tres sets (6-3, 6-1, 6-2) a l'alemany Oscar Otte a la tercera ronda de Wimbledon i continuar millorant els resultats i la sensació de superioritat en cada ronda. El murcià ha sotmès el teutó durant l'hora i 40 minuts que ha durat el partit, i arriba als vuitens en una forma perfecta.

Alcaraz silencia tots els dubtes de cop

Per a aquells que van dubtar del rendiment de Carlos Alcaraz sobre el tapet verd de Wimbledon quan en el seu primer partit va haver de suar la cansalada per desfer-se de Struff, els següents dos partits han estat un clar missatge. Alcaraz serà, i és boníssim, es posi on es posi, i jugui on jugui. I és que en la seva segona participació en el Grand Slam britànic, tot per a ell és nou.

Per descomptat, el context. Wimbledon, amb tota la mística que això implica, amb el seu blanc impol·lut i la bellesa de cada cop en les pistes de l'All England Tennis Cub, és un escenari immillorable per continuar creixent a passos gegantescos. Però els problemes, les dificultats, i l'aprenentatge, també són nous per a ell.

En la primera ronda l'important era guanyar, i encara que amb patiment, així va ser. En la segona, contra Griekspoor, va tornar a aparèixer l'Alcaraz dominant, i en la tarda de divendres, el murcià ha tornat a passar per sobre del seu rival. L'alemany Otte, que arribava a aquest moment en el número 36 del rànquing ATP, el seu millor registre històric (igual que Alcaraz, que arriba el 7) ha estat una joguina en mans del murcià.

Un obrir i tancar d'ulls

El partit ha començat amb una declaració d'intencions. Break en blanc d'Alcaraz per marcar terreny, que li ha servit per dominar el primer set amb facilitat. N'ha tingut prou amb mantenir el seu servei per deixar-se la mànega en safata de plata, i l'ha tancat amb una altra ruptura per firmar el 6-3 final en només mitja hora de joc.

El segon, més del mateix. Alcaraz ha augmentat el percentatge d'encert dels seus primers serveis fins al 80, la qual cosa li ha permès mantenir-lo amb solvència. Això, sumat a dos breaks llargs i lluitats, han posat un 4-0 que ha acabat sent un 6-1 per tancar la segona mànega i deixar el partit pràcticament vist per a sentència.

I per evitar qualsevol indici de reacció del teutó, Alcaraz ha començat el tercer període amb un break al seu favor. I com si fos un calc del primer set, a base de mantenir el servei i posar-li la cireteta al pastís amb una altra ruptura en el moment clau n'ha tingut prou per a, després de 100 minuts de partit, poder alçar els braços davant d'un públic entregat i que té ganes de continuar veient-lo triomfar el 2022, i durant molts anys més.

 

Imatge principal: Carlos Alcaraz celebra un punt durant el seu partit contra Otte / Foto: EFE