Malgrat que Carlos Alcaraz serà la gran absència d'aquest Barcelona Open Banc Sabadell i que no disputarà cap partit al Reial Club de Tennis Barcelona, el tennista murcià ha tingut un dia mogut a la capital catalana. Primer, les 17:00 tarda, ha ofert una compareixença de premsa a les instal·lacions del torneig barceloní, sense acceptar preguntes de la premsa. I una hora més tard, s'ha apropat a l'Hotel Hyratt de Barcelona per atendre a la premsa de nou en un acte d'un dels seus patrocinadors. Tot això per explicar els motius de la seva baixa, l'estat de la seva lesió i la planificació per al seu futur més immediat.

Montecarlo i Barcelona, dues pèrdues importants per a Carlos Alcaraz

A la sala de premsa del RCT Barcelona-18999, Alcaraz ha explicat quines són les seves sensacions físiques. "Pensava que no seria gran cosa, que amb recuperació i paciència podria arribar a Barcelona el millor possible. Em vaig fer una prova dissabte al matí que va donar unes imatges força positives, cosa que em va donar esperança. Però l'entrenament del diumenge no va anar com esperàvem" ha resumit el vigent campió de Wimbledon.

I posteriorment, en el segon acte, que ha estat més extens, ha explicat que "amb aquesta lesió, la pèrdua de Montecarlo i Barcelona, ​​dos tornejos especials, ha estat un cop molt dur, però és el nostre dia a dia. Estem millor d'ànims, centrats en la recuperació".

Alcaraz passa pàgina i ja pensa en els seus pròxims compromisos amb els Jocs Olímpics inclosos

Amb aquesta lesió, Carlos Alcaraz encara no ha pogut iniciar la seva gira de terra batuda. Tant a Montecarlo com a Barcelona partia amb el cartell de favorit, però el món del tennis haurà d'esperar unes setmanes abans de veure el número tres del món competir en argila. El seu objectiu és participar al Mutua Madrid Open, que se celebrarà del 22 d'abril al cinc de maig, per agafar rodatge de cara a Roland Garros i els Jocs Olímpics de París, que se celebraran al mateix escenari.

Roda de premsa carlos alcaraz / Foto: Carlos Baglietto
Carlos Alcaraz, amb rostre seriós abans d'atendre la premsa / Foto: Carlos Baglietto

De fet, ja ha començat a somiar amb els Jocs, explicant que suposaria jugar-los i quins al·licients té. "Seria un somni jugar amb Rafa Nadal els Jocs Olímpics. Jugar els meus primers Jocs al seu costat seria meravellós. Encara quedant diversos mesos per a la cita, però tant de bo pugui jugar els dobles amb ell", ha afirmat un Carlos Alcaraz il·lusionat amb aquesta oportunitat. 

En canvi, sobre el Grand Slam parisenc ha volgut ser més prudent. De fet, malgrat que ha assegurat que "guanyar Roland Garros és un dels objectius de la temporada", canviaria aquest títol per un or olímpic a París. Així mateix, ho ha explicat: "Personalment, em quedaré amb l'or olímpic, perquè és un torneig que el tenim cada quatre anys, i poder portar un or per al teu país és el gran que hi ha".