Carlos Alcaraz ha escrit el seu nom als llibres d'història de Wimbledon. El tennista murcià ha estat capaç d'enderrocar el regnat de Novak Djokovic a l'All England Club (1-6, 7-6, 6-1, 3-6 i 6-4) per conquerir el seu segon Grand Slam. En un duel generacional que ha tingut la tensió com protagonista omnipresent, el guanyador final ha estat un Alcaraz que s'ha refet de la patacada soferta a Roland Garros fa poc més d'un mes per doctorar-se a la gespa gràcies a un joc enèrgic que ha acabat doblegant l'experiència de Djokovic en cinc sets i quasi cinc hores de partit. Amb aquest resultat, Carlos Alcaraz conserva el número 1 i deixa Djokovic sense el seu vuitè Wimbledon.

Un duel de titans que no decep

Djokovic contra Alcaraz. El número u del món contra el número dos. 23 Grand Slams contra 2. Una llegenda viva contra una promesa que ja ha trencat una infinitat de rècords de precocitat. La temprança i l'experiència contra la il·lusió i la valentia. Tots aquests ingredients eren els que estaven presents en aquesta final de Wimbledon, envoltada d'una pista central de l'All England Club que, una vegada més, ha demostrat perquè és l'escenari més solemne del circuit. I dintre de tot això, es preveia un partit de sets llargs, amb punts de tots els colors i pocs breaks.

Tanmateix, la primera màniga del duel ha estat dominada per complet per Novak Djokovic. El tennista serbi ha tret a col·lació el seu talent per començar manant amb mà de ferro. Sense deixar-li opcions a un Alcaraz que encara estava aclimatant-se a la final, el número dos del món ha sabut aguantar millor la pressió dels primers jocs i apuntar-se el primer parcial amb un 6-1 firmat en tan sols 34 minuts. Un inici immillorable que obligava el murcià a reaccionar durant els següents sets.

Novak Djokovic, calmado durante la final de Wimbledon / Foto: EFE
Novak Djokovic, calmat durant la primera final de la final / Foto: EFE

I la resposta de Carlos Alcaraz no ha faltat a la cita. Novak Djokovic ha continuat impassible, però el murcià ha elevat el nivell. Primer de tot, agafant confiança amb punts llargs i guanyadors, trobats sobretot amb cops paral·lels i deixades, la seva especialitat de la casa. Posteriorment, començant a mostrar-se sòlid amb el servei. Una combinació de factors que han portat el segon set al tie-break, on ha aparegut la màgia de 'Carlitos'. El número 1 del món ha salvat una bola de set per respondre amb tres punts consecutius que han igualat el partit. La final tornava a estar més oberta que mai, i el públic de l'All-England club somreia tímidament.

Carlos Alcaraz apaga la resistència de Novak Djokovic

Perquè sabia que el millor estava per arribar. I així ha estat. El tercer set, que ha durat una hora i ha tingut un joc èpic de quasi 30 minuts de durada, ha estat un pas endavant de Carlos Alcaraz. El número 1 del món ha demostrat que té més energia que el serbi i ha dotat el seu joc d'una precisió incontrolable. Línia rere línia, 'Magic Alcaraz' ha volat sobre la gespa de l'All England-Club i li ha tornat el 6-1 del primer set a Djokovic. Un petit gran triomf que el deixava a un sol set de fer història.

En la quarta màniga del partit, tanmateix, quan el vent semblava bufar de cara de Carlos Alcaraz, que havia de sentenciar la feina, Novak Djokovic, que té més vides que un gat, ha renascut de les seves cendres per enviar el duel al cinquè set. Fred com sempre, el serbi ha aprofitat el moment exacte per fer un break que Alcaraz no ha pogut remuntar, enviant la gran final a una darrera màniga. Encara més emoció per a un duel que serà recordat durant anys.

Ambdós tennistes estaven mostrant una actitud titànica que els aferrava al duel. Cap dels dos volia renunciar al seu somni particular i el cinquè parcial ha tornat a ser molt igualat. Així i tot, l'alegria final l'ha assolit Alcaraz, que ha sabut mantenir-se ferm per derrotar un Djokovic que, malgrat el resultat final, també ha firmat un partit per a la història. El tennis i Wimbledon ja tenen un nou capítol daurat que afegir a la seva saga.