Inici impecable de Carlos Alcaraz al Màsters 1000 de Madrid. Després de no poder disputar el torneig de Montecarlo i el Barcelona Open Banc Sabadell per lesió, el vigent bicampió del torneig madrileny ha encetat la seva gira de terra batuda amb un triomf còmode contra Xevtxenko. El tennista murcià ha necessitat tan sols una hora i vuit minuts per derrotar el número 59 del món en dos sets (2-6 / 1-6), en un partit que no ha tingut cap misteri, que li permet encadenar dotze victòries consecutives a la Caixa Màgica de Madrid i que li ha de servir per oblidar les darreres setmanes complicades que ha viscut.

Carlos Alcaraz imposa el seu ritme i Xevtxenko no hi troba resposta

El partit ha començat de manera immillorable per a Carlos Alcaraz. Malgrat que encara tenia una protecció a l'avantbraç dret, on havia patit la lesió que no li ha permès disputar el Màsters 1000 de Montecarlo i el Barcelona Open Banc Sabadell (els dos primers tornejos de la gira de terra batuda europea de l'any) el tennista murcià ha imposat un ritme inabastable per a Xevtxenko des del primer moment. Prova d'aquest domini ha estat el primer joc del partit, que ha acabat amb un break en blanc favorable a Alcaraz. Tota una declaració d'intencions que s'ha confirmat en els jocs posteriors.

Carlos Alcaraz realitza una volea al Masters 1000 de Madrid / Foto: EFE
Carlos Alcaraz realitza una volea al Màsters 1000 de Madrid / Foto: EFE

Carlos Alcaraz volia anar per feina i en només 36 minuts s'ha apuntat el primer set del partit. Un 2-6 en el qual Alcaraz s'ha mostrat molt sòlid, sobretot restant, on només ha concedit un joc. És cert que Xevtxenko li ha pogut trencar el servei en una ocasió, però ha estat un fet anecdòtic, produït per alguns errors no forçats del tennista murcià. I és que l'actual campió del Màsters 1000 de Madrid també estava trobant grans resultats des del servei, amb diversos aces que confirmen la millora que ha experimentat en aquest apartat del joc durant des de la seva arribada a la màxima elit.

Carlos Alcaraz es diverteix amb l'Estadi Manolo Santana

Amb la primera màniga al marcador, Carlos Alcaraz ha posat la directa cap a la victòria. Sense abandonar la solidesa mostrada en el primer set, ha arribat el moment de la diversió. Conscient que tenia el partit molt encarat, Alcaraz ha començat a treure a col·lació tot el seu repertori de deixades i volees, que han fet aixecar en més d'una ocasió el públic de la pista Manolo Santana, rendida al seu actual campió. D'altra banda, Xevtxenko ha adoptat un paper de mer espectador, sense poder incomodar el local de cap de les maneres.

Finalment, el resultat del segon set ha estat d'1-6, tancat en poc més de mitja hora. Alcaraz ha viscut un partit còmode per iniciar la seva temporada a la terra batuda, contra un rival que no ha estat oposició. El pròxim partit que disputarà el número tres del rànquing ATP serà contra el brasiler Thiago Seyboth Wild, un jugador també amb poca experiència, però que en la primera ronda del torneig madrileny ha estat capaç de derrotar Lorenzo Musetti, un tennista molt talentós que se sent molt còmode en terra batuda. Per tant, s'entreveu una segona ronda més exigent, que li ha de servir per continuar agafant confiança de cara a les rondes decisives d'aquest torneig.