Open Banc Sabadell 2023 Català

Era la final somiada i també ha estat la final somiada. Carlos Alcaraz contra Stefanos Tsitsipas. El número 2 contra el número 5 del món. Però tot i la gran igualtat que semblava que hi hauria, el murcià s'ha imposat amb un tennis superb al tennista grec en una pista Rafa Nadal plena a vessar en 1 hora i 18 minuts (6-3 i 6-4). I d'aquesta manera Alcaraz ha pogut aixecar el seu segon Barcelona Open Banc Sabadell. I Tsitsipas perd la seva tercera final a Barcelona.

Carlos Alcaraz Stefanos Tsitsipas Barcelona Open Banc Sabadell 2023 / Foto: Montse Giralt
Carlos Alcaraz i Stefanos Tsitsipas jugant la final del Barcelona Open Banc Sabadell 2023 / Foto: Montse Giralt

Carlos Alcaraz és superior a Stefanos Tsitsipas...

Ja des del principi, gran tennis mostrat a la pista central del Reial Club Tennis Barcelona (RCTB). Els dos primers jocs, amb facilitat pels que servien. Però en el tercer dels jocs, amb servei d'Alcaraz, hi ha hagut un inesperat trencament de Tsitsipas. El tennista espanyol semblava nerviós, però ha tingut una reacció molt valenta. I li ha tornat el break per tornar a anivellar el partit sobre la terra barcelonina.

Però és que Alcaraz aleshores ha començat el seu repertori de cops. Molt sòlid des del fons de pista, amb les ja habituals deixades perfectes, i deixant Tsitsipas en situacions molt compromeses. Però és que Alcaraz no ha mostrat més feblesa i s'ha acabat emportant el primer set amb solvència (6-3), en 39 minuts, i arribant a desesperar un Tsitsipas que s'ha mostrat molt enfadat mentre parlava amb el seu pare i també entrenador.

Stefanos Tsitsipas Barcelona Open Banc Sabadell 2023 / Foto: Montse Giralt
Stefanos Tsitsipas jugant la final del Barcelona Open Banc Sabadell 2023 / Foto: Montse Giralt

... i s'adjudica el segon títol a Barcelona

Alcaraz s'ha endut el primer set amb molta claredat i també amb punts majestuosos. Però és que la segona mànega ha començat de la mateixa manera. El tennis aclaparador d'Alcaraz ha seguit i sempre tenia la sort (o la classe) de la seva banda. El tennista murcià estava més fi i feia cops molt més intel·ligents.

I quan el marcador del segon set era de 2-2, en el tercer servei de Tsitsipas, Alcaraz ha tornat a trencar el servei i ha iniciat el domini del segon set per tornar a guanyar el Barcelona Open Banc Sabadell. Fermesa absoluta d'Alcaraz, que ha anat guanyant el seu servei amb contundència fins a tancar la final amb un 6-4 també en 39 minuts.

Carlos Alcaraz Barcelona Open Banc Sabadell 2023 / Foto: Montse Giralt
Carlos Alcaraz jugant la final del Barcelona Open Banc Sabadell 2023 / Foto: Montse Giralt

Alcaraz, que ha anat de menys a més al Barcelona Open Banc Sabadell, és el just campió al RCTB. Alcaraz ha guanyat tots els sets. I ha aixecat el seu segon trofeu després de la victòria l'any passat contra Pablo Carreño. I el seu objectiu, encara amb 19 anys, és seguir sumant trofeus i qui sap si igualar i superar els 12 títols de Rafa Nadal, que encara és el rei del Barcelona Open Banc Sabadell.