barcelona open banc sabadell 2022 CA
 

Remuntant i amb èpica. Carlos Alcaraz s'ha vestit d'heroi a la pista Rafa Nadal del Reial Club de Tennis Barcelona per imposar-se a Alex De Miñaur (6-7, 7-6 i 6-4)i classificar-se per a la seva primera final al Barcelona Open Banc Sabadell 2022.

Carlos Alcaraz aconsegueix la gesta

Una final anticipada. El duel entre Alcaraz i De Miñaur ha estat a l'alçada de la lluita pel títol, però era una semifinal. I des del primer punt s'ha notat del nivell dels semifinalistes. Cap dels dos ha permès el rival imposar-se al resto perquè una errada podria condemnar-los. I tot i que el duel s'ha disputat en dos dies, havent quedat 2-2 al primer set en la jornada plujosa d'aquest dissabte, per fi aquest diumenge, el dia de la lluita pel trofeu, s'ha resolt el matx.

El primer set s'ha hagut de resoldre al tie break. No hi ha hagut trencaments de servei en els jocs, aconseguint 6 cadascú, i en la mort sobtada ha estat De Miñaur qui ha estat més sencer. Alcaraz ha pecat massa del risc i de les errades no forçades, arribant-se a enfadar amb ell mateix per fallar massa en els moments clau. L'australià ha jugat més a passar boles, i li ha servit.

Però al segon set ha arribat l'emoció de veritat. Alcaraz ha estat millor, però els dos tennistes aquesta vegada no han estat tan superiors quan servien. Quatre breaks de manera consecutiva i nou tie break, però aquesta vegada amb el tennista murcià imposant-se per empatar el partit. Alcaraz ha mostrat el seu millor repertori de joc, també el seu caràcter sobre la pista, i remuntant dos punts de partit a favor de De Miñaur.

17 minuts joc ha durat el primer joc del tercer set. I finalment ha acabat amb un nou trencament d'Alcaraz. La igualtat ha continuat a la pista Rafa Nadal, però el murcià ha estat novament superior.

Quan Alcaraz tenia la victòria a la mà, ha perdut el seu servei, però s'ha acabat refent. I l'últim set, el definitiu, ha caigut de la banda d'Alcaraz. Victòria per 6-4 i primera final per al jove tennista murcià. El duel ha durat un total de 3h39'.

Pablo Carreño també es vol estrenar a Barcelona

Alcaraz jugarà la final contra Pablo Carreño, que s'ha imposat a l'altra semifinal contra l'argentí Diego Schwartzman. El tennista asturià ha estat superior en tot el partit, que s'ha resolt per la via ràpida, amb un 6-3 i 6-4.

Semifinalista al 2018 i al 2021, finalment Carreño lluitarà per aconseguir el primer títol a Barcelona. El tennista de Gijón es mereix com pocs estar en la seva primera final al Reial Club de Tennis Barcelona. Aquesta setmana ha deixat pel camí el cap de sèrie número 2, Casper Ruud, també Lorenzo Sonego i Bernabé Zapata.

Carlos Alcaraz i Pablo Carreño disputaran la 12a final espanyola de la història del torneig barceloní.

 

Imatge principal: Carlos Alcaraz celebrant un punt / @bcnopenbs