Onzena etapa del Tour de França 2019 i onzè guanyador diferent. Novament jornada sense dificultats, plana i ideal per als esprínters. I el més ràpid entre els velocistes aquesta vegada ha estat Caleb Ewan, de 25 anys, que s'ha imposat a la meta situada a Tolosa a Dylan Groenewegen, Elia Viviani i Peter Sagan. Ha estat la primera victòria d'Ewan a la ronda francesa just en l'any del seu debut.

Nervis al pilot

Abans de l'esprint, una escapada des de l'inici del dia ha estat a punt de sortir bé. Aimé de Gendt ha estat l'últim a sobreviure entre els fugats, però el pilot l'ha caçat a menys de cinc quilòmetres pel final. Precisament el ritme s'ha accelerat en el tram final del recorregut entre Albi i Tolosa, en el qual el nerviosisme s'ha apoderat dels ciclistes.

Hi ha hagut dues caigudes destacades. Una a falta de 30 km, amb Giccone, Nizzolo, Langeveld i Terpstra com a principals afectats i perdent temps respecte el grup principals, i el gran ensurt de Nairo Quintana. El colombià, que havia esquivat fins avui les caigudes, aquesta vegada li ha tocat anar per terra i recuperar-se. No ha tingut més problemes per tornar al pilot després de perdre distància per uns quilòmetres.

I més endavant, ja a falta de 10 km i amb el gran grup enfilat i preparant l'esprint final, una nova caiguda ha trastocat els plans d'alguns. Tot i això, la meta de Tolosa esperava i l'esprint ha acabat sent net en els quilòmetres restants.

L'extra d'Ewan

Groenewegen, Viviani, Sagan i Ewan han estat els més ben posicionats i amb més forces, però l'australià tenia un punt més de forces. I per pocs centímetres ha superat Groenewegen, evitant que repetís victòria en aquesta edició del Tour.

L'etapa d'aquest dijous, entre Tolosa i Bagnères-de-Bigorre, de 209,5 km, per fi torna a tocar un perfil de muntanya. Dos ports de primera, amb un d'ells coronant a 30 km de meta, acabaran decidint una jornada en la qual s'esperen moviments entre els favorits a la general.

Etapa 11: Albi - Tolosa
  Equip Equip Temps
1 Caleb Ewan  Lotto Soudal 3h51'26"
2 Dylan Groenewegen  Jumbo m.t.
3 Elia Viviani  Quick-Step m.t.
4 Peter Sagan  Bora m.t.
5 Jens Debusschere  Katusha m.t.
General Tour de França
  Nom Equip Temps
1 Julian Alaphilippe  Quick-Step 47h18'41"
2 Geraint Thomas  Ineos +1'12''
3 Egan Bernal  Ineos +1'16"
4 Steven Kruijswijk  Jumbo +1'27"
5 Emanuel Buchmann  Bora +1'45''