Amb la sortida del Regne Unit de la Unió Europea s'obre un nou escenari al futbol anglès. Abans del Sí al Brèxit, els equips de la Premier League, la primera divisió del futbol anglès, podien fitxar qualsevol jugador d'un país membre de la Unió Europea ja que no comptaven com a extracomunitaris. Però ara la situació canvia.

A la Premier, molts futbolistes deixaran de ser comunitaris. Però fins i tot per jugar a la lliga anglesa com extracomunitari s'han de complir uns requisits que consisteixen a participar en un nombre determinat de partits amb les respectives seleccions durant els últims dos anys. Les condicions són aquestes:

  • 30% dels partits jugats si la selecció està entre la posició 1 i 10 del rànquing FIFA.
  • 45% dels partits jugats si la selecció està entre la posició 11 i 20 del rànquing FIFA.
  • 60% dels partits jugats si la selecció està entre la posició 21 i 30 del rànquing FIFA.
  • 75% dels partits jugats si la selecció està entre la posició 31 i 50 del rànquing FIFA.

Si el futbolista en qüestió no complís aquests requisits no podria obtenir un permís de treball ni jugar en cap dels campionats que se celebren al Regne Unit. La mesura no tindria caràcter retroactiu per la qual cosa els futbolistes que ja es troben desenvolupant la seva tasca al Regne Unit no es veurien afectats. Això sí, passarien a ocupar plaça d'extracomunitari, però aquest canvi no afectaria els clubs.

Actualment la lliga anglesa no té un límit de jugadors extracomunitaris per equip com sí passa en altres campionats. Per exemple, a la Primera Divisió Espanyola, el reglament fixa que els clubs només poden tenir tres futbolistes extracomunitaris a la plantilla.

Devaluació de la Lliga?

Els 20 equips que formen la Premier League estaven a favor de continuar a Europa per no patir-ne conseqüències negatives. La més important de totes és, sense cap mena de dubte, l'augment del preu dels traspassos a causa de la devaluació de la lliura esterlina. També es veuran afectats els ingressos dels equips per drets televisius, per la qual cosa els clubs anglesos es debilitaran econòmicament. 

A més, amb el Brèxit s'impossibilita que es tornin a donar casos com els de Cesc Fàbregas, Gerard Piqué o Héctor Bellerín, que van marxar a Anglaterra en edat juvenil. Amb el nou escenari, la legislació de la FIFA que regula els traspassos de menors d'edat impossibilitaria els fitxatges, ja que només permet incorporar menors que es troben dins l'espai econòmic europeu.​

Tres entrebancs que tenyeixen d'incertesa el futur més immediat de la Lliga amb major projecció internacional del món. 

Gal·les - Irlanda del Nord, un partit especial

Els vuitens de final de l'Eurocopa amaguen una anècdota. El partit que enfrontarà Gal·les amb Irlanda del Nord tindrà un rerefons polític per la posició dels dos països respecte al Brèxit. La majoria dels gal·lesos han votat a favor de sortir de la Unió Europea mentre que gran part dels nord-irlandesos han apostat per quedar-s'hi. Dues visions sobre el futur del Regne Unit que es trobaran demà sobre un camp de futbol.