La sobtada sortida d'Ousmane Dembélé ha posat en perill la plantilla de Xavi Hernández, que ha vist com a una setmana d'iniciar la temporada oficial, s'ha quedat sense un dels seus millors recursos en atac. La marxa del Mosquit ha estat totalment inesperada per part de la directiva del FC Barcelona, que s'ha vist obligada a replantejar la planificació de la campanya que està a la cantonada, encara conscients de les dificultats per poder fitxar nous futbolistes.

De moment, han arribat Ilkay Gündogan i Íñigo Martínez, a cost zero, i Oriol Romeu, davant de la urgent necessitat de contractar un pivot i les dificultats per tancar les primeres opcions de Xavi. No obstant això, davant de l'absència de Dembélé, que ja ha viatjat a París per firmar amb el PSG, ha evidenciat la necessitat de tancar l'arribada d'un atacant per no perdre pólvora en faceta ofensiva. En el Barça són conscients que amb els 25 milions d'euros que deixarà el francès en caixa, no podrà acudir al mercat per buscar-li un substitut a Dembouz, però Xavi ha ordenat l'arribada d'un davanter.

Ousmane Dembele Francia seleccion / Foto: Joaquin Corchero
Ousmane Dembélé amb la selecció francesa / Foto: Joaquin Corchero

Xavi exigeix l'arribada d'un davanter

De fet, els diners que ingressarà el conjunt català per l'extrem francès, amb tota probabilitat, seran fets servir per tancar l'arribada d'un lateral dret, una posició òrfena de jugadors naturals i que sembla reservada per a Joao Cancelo, o si no pot ser, Iván Fresneda.

No obstant això, Xavi ja ha fet saber a la directiva blaugrana la necessitat d'incorporar algun atacant perquè no es noti l'absència de Dembélé. No s'ha d'anar gaire lluny per saber que el FC Barcelona vol portar abans de temps a un Vitor Roque, que té emparaulat per al gener de 2024.

Vitor Roque celebrant un gol amb l'Athletico Paranaense / Foto: EFE
Vitor Roque celebrant un gol amb l'Athletico Paranaense / Foto: EFE

Va ser el primer nom a sortir a la palestra, després de la fugida d'Ousmane Dembélé, i davant de l'escàs marge de maniobra que tenen els culers per acudir al mercat. De fet, Xavi, ja ha exigit l'arribada de l'ariet brasiler, abans de gener, per poder comptar amb ell en aquest inici de temporada.

Vitor Roque pot arribar abans

Tanmateix, hi ha poques opcions que això succeeixi. Més enllà de generar prou espai en el Fair Play financer - la sortida de Dembélé no faria que Roque entrés - també s'han de produir altres condicionants que no estan en mans del FC Barcelona.

Vitor Roque durant un partit amb l'Athletico Paranaense / Foto: EFE
Vitor Roque durant un partit amb l'Athletico Paranaense / Foto: EFE

Conscients que una sortida de Vitor Roque ara faria molt mal a l'Athletico Paranaense - el mercat del Brasil va tancar el 3 de juliol - els blaugrana només podrien insistir pel davanter si el conjunt brasiler cau en Copa Libertadores abans de l'esperat. Així doncs, des de la ciutat Comtal estan amb un ull posat en la Libertadores, esperant que Roque pugui arribar a solucionar els problemes en l'atac del Barça.