La centrecampista del Barça Aitana Bonmatí ha estat guardonada aquest dijous amb el premi de millor jugadora de la UEFA de l'última temporada, després de la consecució del títol mundial amb Espanya a Austràlia, a més del triplet del seu equip amb la Lliga de Campions, la lliga espanyola i la Supercopa. En el discurs d'agraïment, la futbolista s'ha referit al cas Rubiales i ha enviat un missatge de suport a la seva companya a la selecció, Jennifer Hermoso. "Com a societat no hem de permetre l'abús de poder i les faltes de respecte en l'entorn laboral, des de la meva companya Jenni a totes les dones que pateixen el mateix, estem amb vosaltres", ha afirmat la jugadora. 

"No passem per bons moments en el futbol espanyol, venim de guanyar el Mundial, però no s'està parlant gaire sobre això perquè han succeït coses que no m'agradaria deixar passar", ha dit Bonmatí, referint-se, sense mencionar-lo explícitament, a la polèmica pel petó no consentit del president de la RFEF, Luis Rubiales, a Jennifer Hermoso. Després de reafirmar el seu suport a la companya, Bonmatí ha conclòs el discurs desitjant que es continuï treballant perquè "aquesta societat millori". 

 

Bonmatí, sobre jugar al Barça: "Soc una privilegiada"

En el discurs, Bonmatí també ha parlat sobre els seus últims èxits al club i a la selecció espanyola. "És una temporada que no oblidaré mai i ho vull compartir amb totes les meves companyes perquè sense elles no estaria aquí", ha afirmat. S'ha mostrat especialment agraïda de poder jugar al Barça, fet que considera que la converteix en "una privilegiada". "Tinc la sort de jugar en un club espectacular que em permet jugar amb les millors del món, gent meravellosa que em fa millor cada dia", ha assegurat. A escala personal s'ha definit com "una persona i jugadora molt ambiciosa i molt inconformista" que sempre en vol més. "És una cosa que em defineix molt bé i m'ha fet arribar fins aquí".

La futbolista catalana relleva al palmarès la seva companya de club Alexia Putellas, guanyadora els dos últims anys, després de convertir-se en finalista per aconseguir el guardó, juntament amb l'espanyola Olga Carmona (Reial Madrid) i l'australiana del Chelsea Sam Kerr.  

Bonmatí, que ha rebut el premi al Fòrum Grimaldi de Mònaco de mans d'Aleksander Ceferin, va marcar 5 gols i va fer 8 assistències a la Lliga de Campions i va tenir un paper decisiu en la remuntada del Barça a la final, en què va derrotar el Wolfsburg alemany (3-2) a Eindhoven, tot i arribar al descans amb un desavantatge de dos gols. 

Elegida millor jugadora en cinc dels onze partits disputats pel Barça, la catalana va ser determinant en una temporada en què el seu club va fer triplet amb la conquesta també de la lliga i la Supercopa d'Espanya, igual que a la selecció per guanyar el títol mundial a Austràlia i Nova Zelanda. En aquest va signar un doblet a vuitens de final contra Suïssa i va ser nomenada Jugadora del Torneig.