Una decisió que segurament comportarà polèmica. Norma Durango, senadora de l'Argentina, ha proposat que Diego Armando Maradona sigui la pròxima imatge dels bitllets de 1.000 pesos del país sud-americà.

No podem arribar a imaginar-nos la dimensió que té Maradona a l'Argentina, però allà el consideren com un Déu i que sigui en un bitllet és el següent nivell per l'exfutbolista i exentrenador.

Maradona

Un mural de Maradona amb el Nàpols / EFE

La senadora Durango ha proposat al Congrés que la representació sigui un dels seus gols més icònics, la "mà de Déu". "La idea no és només rendir homenatge al nostre ídol més important sinó també pensar en la qüestió econòmica", ha assegurat. A més, veurien aquest bitllet com un possible negoci per als turistes i és que aquests es voldrien emportar un record d'un dels millors jugadors de tots els temps.

Com era d'esperar, alguns argentins no compartien que hagués d'aparèixer la "mà de Déu" en un document oficial quan, de fet, va ser una il·legalitat aquell gol. A principis del 2021 es discutirà i es decidirà si al final l'ocell nacional canvia per la cara de Maradona.

Aquesta notícia se suma a les desenes de noves informacions que estan sorgint aquests dies després de la mort de Maradona el passat 25 de novembre.

 

Imatge principal: Una fotografia de Maradona / EP