La relació entre el Barça i Philippe Coutinho és ja irrecuperable. El club blaugrana està fart del jugador brasiler, que mai no ha demostrat ser mereixedor de l'enorme salari que cobra, com si es tractés d'un dels millors jugadors del món. I Coutinho està molest amb el Barça, ja que se sent enganyat. Li van assegurar que amb Xavi Hernández a la banqueta el seu paper canviaria, però ja ha pogut certificar que jugarà igual o menys que amb Koeman.

Per tot això, Coutinho ha reobert una porta que va tancar fa unes setmanes, la del Newcastle, que res més no va aterrar Bin Salman a l'entitat es va posar en contacte amb el jugador brasiler per fer-lo saber el seu interès a fitxar-lo per al seu nou i faraònic projecte. El futbolista es va negar a plantejar-se el fitxatge pel Newcastle, en considerar que era arriscat anar a un club que pot descendir de categoria abans que arribin els reforços, però ara ja ha canviat d'opinió. Comença a veure el vas mitjà ple.

Philippe Coutinho Barca Europa Press

Philippe Coutinho està firmant una altra temporada decebedora / Europa Press

Coutinho, sentenciat al Barça

En el Barça, poder treure's de sobre a Coutinho seria com si li toqués la loteria, i més si la sortida es produís en aquest mateix mercat d'hivern. D'una banda, perquè es trauria de sobre la fitxa més alta de la plantilla, que permetria incorporar ja mateix Ferran Torres, amb el qual ja s'ha arribat a un acord. I per un altre, perquè trauria del vestidor a un jugador tòxic que està generant mal ambient per la seva desídia a l'hora d'intentar guanyar-se un lloc a l'equip.

A més, s'estima que la venda rondaria els 30 milions d'euros, per la qual cosa el Barça aconseguiria uns diners bàsics per a poder, no només tancar el fitxatge de Ferran Torres, sinó afegir una segona peça als regals per a Xavi Hernández de cara al Nadal.

Newcastle United aficion celebra compra Aràbia Saudi Europa Press

El Newcastle vol fitxar a Coutinho / Europa Press

Coutinho es deixa estimar pel Newcastle

Coutinho, a més, també veu amb bons ulls l'operació per dos motius. El primer, perquè es garantiria un salari elevat després d'uns anys en què el seu caixet internacional s'ha enfonsat, a més de poder tornar a sentir-se important en el campionat on millor ha rendit en la seva carrera esportiva.

D'altra banda, Coutinho somia a disputar el Mundial de Qatar el 2022 amb el Brasil, el que seria la seva última participació en un gran torneig de seleccions. Per a això, el futbolista necessita jugar regularment i rendir, una cosa que en el Barça ja sap que no podrà fer. Al Newcastle, en canvi, seria una de les grans estrelles, per la qual cosa el seu somni podria fer-se realitat.

 

Imatge principal: Xavi Hernández, en un entrenament del Barça / FC Barcelona