El Newcastle ha entrat en una nova dimensió. El Fons Públic de l'Aràbia Saudita (PIF) ha adquirit el 80% del club britànic, és el soci majoritari i té diners que poden seduir més d'un. El mercat d'hivern, que comença el gener, serà la seva benvinguda i serà quan podrà iniciar-se en els negocis.

El primer galàctic

Està clar que no podran fer el que voldran i el fair play financer serà el seu límit. Tot i això, el joc que poden fer és ampli i ja tenen planificat realitzar el seu primer fitxatge galàctic, no pel nom, però sí per la quantitat de diners destinats: 100 milions d'euros. Aquesta xifra fa tremolar els equips d'Europa, que veuen que poc poden fer davant d'aquest múscul financer.

Ismaila Sarr Watford Europa Press

Sarr en un partit de la Premier / Europa Press

El Daily Mail ha informat que el primer objectiu del Newcastle de Bin Salman és Ismaïla Sarr, un jove senegalès de 23 anys que brilla amb el Watford a la Premier League. Sarr va arribar a Anglaterra la temporada 2019/20 a canvi de poc més de 30 milions d'euros i té contracte fins al juny de 2024. El Watford no es pensa desprendre d'una figura com la seva, a no ser que arribi una oferta irrebutjable, com pot ser aquesta.

A més, l'escenari del Watford no és el millor. Són catorzens actualment, a només quatre punts del descens i Sarr és un dels màxims efectius de la campanya. El davanter ja acumula quatre gols a la Primera Divisió anglesa i és un dels fixos en l'onze. En els nou partits a la Premier acumula gairebé 800 minuts disputats.

Ismaila Sarr Adama Traore Watford Europa Press

Sarr lluita una pilota contra Adama / Europa Press

El valor de mercat de Sarr és de 27 milions d'euros, segons el portal Transfermarkt, i el Newcastle oferiria molt més pel jugador. Potser no arriben als 100 milions d'euros, però són capaços d'invertir molts diners i demostrar del que són capaços.

El senegalès també és internacional i és un dels fixos de la seva selecció. Un dels grans hàndicaps dels jugadors africans és que la Copa Àfrica es disputa quan la competició de clubs està en marxa i això suposa més d'un mal de cap per a les entitats. Prescindir dels seus jugadors un mes o inclús més és un peatge que molts no volen assumir.

Aficio Newcastle EFE

L'afició del Newcastle / EFE

Des que el PIF va comprar el Newcastle, han estat molts els noms que han aparegut com a possibles fitxatges per als Magpies. Gareth Bale, Eden Hazard, Philippe Coutinho, Lacazette o Süle són alguns dels desitjats per al conjunt anglès, però de moment tot està obert i tot és possible.

 

Imatge principal: Bin Salman en una imatge d'arxiu / EFE