Al món del futbol, com a la vida, hi ha coses que mai canvien. I les victòries amb polèmica del Reial Madrid en són un clar exemple. Aquest dissabte, el conjunt blanc ha derrotat el Betis al Benito Villamarín gràcies a dos regals de Ricardo de Burgos Bengoetxea, qui, a instàncies del VAR, ha expulsat un futbolista local i després ha assenyalat un més que rigorós penal de Marc Bartra a deu minuts de final (2-3). Els de Zinedine Zidane, superats durant moltes fases del primer temps, han aprofitat l’avinentesa i han remuntat el duel a la segona part gràcies a les dianes de Karim Benzema i Sergio Ramos, de penal. Com dèiem, les coses mai canvien. Segon partit dels blancs a la Lliga, primer obsequi vergonyós dels col·legiats.

Remuntada amb elegància

El Madrid no havia estat capaç de marcar en el seu primer partit de Lliga, de manera que Zidane ha apostat per un onze innovador on la gran sorpresa ha estat Luka Jovic, un futbolista que té un peu i mig fora del club. El davanter serbi ha acompanyat Benzema a la punta d’atac d’un 4-4-2 en rombe que ha resultat ser inoperant.

En els primers compassos, però, l’estratègia del tècnic francès ha funcionat, i és que els seus homes han aconseguit batre el porter local quan només s’havia disputat un quart d’hora de joc. La diana ha estat de Fede Valverde però el mèrit, com de costum, cal atribuir-lo a Benzema, qui ha marejat Àlex Moreno a la banda dreta de l’àrea i ha servit una centrada excel·lent al migcampista uruguaià, que entrant des de segona línia només ha hagut d’empènyer la pilota.

Els aficionats merengues se les prometien molt felices, especialment després que Sergio Ramos, en la següent jugada, hagi perdonat el 0-2 a la frontal de la petita. A partir d’aquest moment, però, les coses han canviat.

fekir varane madrid betis efe

Fekir / EFE

Els de Mauricio Pellegrini, que afrontaven el duel després de signar un 6 de 6 a la Lliga, han començat a trenar jugades de la mà dels seus talentosos mitjapuntes, Sergio Canales, Joaquín i Nabil Fekir. El premi ha tardat en arribar però ho ha fet per partida doble.

En el 35, Canales ha trobat Aissa Mandi al segon pal després d’un servei de córner i el central, contundent, ha batut Thibaut Courtois amb el cap. El mèrit, però, ha estat del futbolista càntabre. Que bo que és.

Immediatament després, en uns minuts de lucidesa total, els andalusos han tornat a fer valer la qualitat d’un dels seus cracs. En aquesta ocasió, de Fekir, qui ha habilitat William Carvalho dins de l’àrea per tal que afusellés el porter blanc amb l’esquerra. En qüestió de segons, i just abans del descans -quan fa més mal- el Madrid s’ha trobat amb un dolorós 2-1.

Comencen els regals

Tot el que el Betis havia construït durant la primera part, però, se n’ha anat en orris en qüestió de minuts. Concretament en 3. Aquest és el temps que ha tardat Emerson en marcar a la seva pròpia porteria en una jugada on pretenia impedir la rematada de Benzema. 2-2.

El Madrid, amb Isco sobre la gespa, s’ha crescut i ha buscat el tercer amb més atreviment. L’única ocasió clara dels primers compassos del segon temps, però, ha estat un xut de Benzema que ha acabat al travesser. El francès estava en fora de joc.

Així és com s’ha arribat al minut 64, el moment clau del duel. Jovic, en la seva única jugada amb cara i ulls de la nit, s’ha plantat davant de Joel, però Emerson, de manera providencial, ha aconseguit molestar-ho per negar-li el xut. Contra el Madrid, però, hi ha jugades que tenen dues vides. El xou acabava de començar.

De Burgos Bengoetxea, a instàncies del VAR, ha revisat l’acció i ha considerat que el lateral bètic havia comès falta sobre Jovic. Com que era l’últim home, el veredicte ha estat clar: al carrer. El cert, però, és que el contacte no mereixia cap mena d’infracció. El Madrid desembolicava el primer regal de la nit. Però no seria l’últim.

Quan quedaven deu minuts per acabar el partit, de Burgos Bengoetxea, un altre cop a instàncies del VAR, ha entrat en acció. Aquest cop per revisar unes mans de Marc Bartra en una jugada de Borja Mayoral dins de l’àrea. El col·legiat basc no s’ho ha pensat dues vegades: la infracció era involuntària i arribava després d’una empenta del punta madrileny, però tot i així ha assenyalat penal. Sergio Ramos, habituat a aquest tipus d’obsequis arbitrals, no ha fallat des dels onze metres a l’estil Panenka. El primer del curs. 2-3.

El Madrid s’endú els tres primers punts de la Lliga i, com de costum, ho fa amb polèmica. Hi ha coses que, per molt que passin els dies, no canvien mai. I alerta, perquè només s’han disputat tres jornades de campionat.