L'Espanyol té un peu i mig a Segona Divisió. Aquest dijous, el conjunt perico ha perdut al Benito Villamarín contra el Betis (1-0), fet que, sumat a la victòria de l'Eibar contra el València (1-0), el condemna de manera pràcticament definitiva a la categoria de plata. Quan només queden 7 jornades de Lliga, els d'Abelardo són cuers amb 24 punts, a 8 de la salvació que marca l'equip d'Ipurúa. En queden 21 en joc i els blanc-i-blaus han de jugar contra equips com el Reial Madrid, el Barça o el València. La missió sembla francament impossible.

Calleri la pagarà molt cara

El canvi d'entrenador del Betis, que fa cinc dies va destituir Rubi, i la necessitat imperiosa de sumar de l'Espanyol feien pensar que ambdós equips buscarien la porteria contraria ràpidament, però el cert és que a la primera part les ocasions clares han brillat per la seva absència.

Les baixes han condicionat l'onze d'Abelardo, que ha alineat Pipa al lateral dret, Ander Iturraspe a la medul·lar i Jonathan Calleri i Víctor Campuzano en punta, ocupant la posició de Raúl de Tomás, que ha esperat el seu torn a la banqueta. Probablement, massa cares noves per una signar la gesta que l'equip necessitava.

canales espanyol betis iturraspe efe

A la primera part, el nou Betis d'Alexis Trujillo ha tingut la pilota en tot moment (73% de possessió), però ha estat incapaç d'intimidar amb regularitat Diego López. Les bones combinacions de Sergio Canales -que bo que és- i Emerson a la banda dreta no s'han traduït en rematades de Borja Iglesias, que aquest dijous ha comptat amb una oportunitat d'or per enfonsar el seu exequip.

D'arribades de l'Espanyol, però, ben poques. L'única oportunitat amb cara i ulls dels pericos ha arribat abans del descans, quan Calleri, després d'un rebot, s'ha quedat sol davant de Joel. El davanter argentí, però, ha estat extremadament lent i Aïssa Mandi ha aconseguit interceptar el seu xut. Les crítiques que rebi estaran més que justificades.

Bartra, gol letal

Si l'Espanyol és el cuer de Primera és per coses com les que han passat a la segona part. El conjunt perico hauria d'haver saltat a la gespa amb la tensió pròpia de qui es juga la vida, però en canvi, ha tornat a fer gala d'una falta de concentració letal.

Quan només s'havien disputat 3 minuts de joc, Sergio Canales ha picat un córner al primer pal i Marc Bartra -havia de ser un exblaugrana- ha enviat la pilota al fons de la porteria amb el cap. 1-0 i l'Espanyol s'ha enfonsat sense remei.

espanyol betis abelardo efe

Tot i que Abelardo ha intentat reanimar el seu equip amb un triple canvi (De Tomás, Wu Lei i Melendo per Calleri, Campuzano i Iturraspe) el cert és que qui ha estat més a prop del gol ha estat el Betis. En el minut 59, Canales ha estat a punt d'aconseguir-lo amb un xut creuat que Diego ha aturat. Fekir, en el 69, també ho ha provat amb un cacau que el porter gallec no ha pogut blocar.

Els minuts han passat i, tot i que l'Espanyol ha reaccionat de manera tímida, el marcador no s'ha mogut. Sobretot perquè Wu Lei, en el minut 89, ha perdonat l'empat de manera incomprensible quan només havia d'empènyer una passada de la mort de Melamed. EI resultat, és clar, ha estat tràgic.

L'Espanyol, el cinquè equip de la història Lliga amb més temporades a Primera (85), està tocat de mort. Els pericos fa 26 anys que no juguen a la categoria de plata, però ara necessiten un miracle per no acabar-hi de nou.