L'últim ascens de la primera etapa de muntanya de la Volta a Catalunya, amb final a la Molina, ha estat decisiu per confirmar el canvi de líder, però també perquè es repetís una victòria australiana. Si el primer dia Michael Matthews es va imposar a l'esprint i en la segona jornada va guanyar Kaden Groves, aquest dimecres el vencedor ha estat Ben O'Connor.

Ben O'Connor s'imposa amb protagonisme català a la Molina

El ciclista de Subiaco, de l'equip AG2R, ha estat el més atrevit i ha acabat triomfant en una jornada d'alta muntanya amb moltes incerteses. Ningú sabia qui acabaria imposant-se i qui estaria millor físicament, però O'Connor ha estat el més ambiciós i ha demostrat que pot arribar a ser un dels grans favorits.

Tot i que l'equip Israel ha fet una primera selecció incrementant el ritme del gran grup en l'inici de l'última pujada del dia, a la Molina, després l'equip Jumbo i el BikeExchange també han participat per intentar donar per acabada l'escapada del dia. Henri Vandenabeele ha fet el primer gran atac abans que arribés el moment d'O'Connor.

El ciclista australià de l'AG2R ha buscat de lluny, a falta de 8,3 quilòmetres per al final, el seu moment. O'Connor ha marxat amb facilitat del gran grup i ha anat superant els escapats. I després ha marxat en solitari. Mentrestant, al darrere, atacs constants entre els millors escaladors. I Simon Yates ha cedit molt abans del previst. Però després de cada atac hi havia una aturada que mantenia l'avantatge d'O'Connor al voltant del mig minut.

L'únic contraatac amb una mica de sentit ha estat el del català Marc Soler a falta de 3 quilòmetres per al final. En el moment de descans i amb baixada, el ciclista de l'UAE ha intentat atrapar O'Connor, però no ho ha aconseguit. A falta de 300 metres per al final, el gran grup ha superat Soler, però no han pogut arribar a l'altura d'O'Connor, que ha creuat la línia de meta en solitari i confirmant que és el nou líder de la Volta a Catalunya. La gran notícia ha estat la segona posició del català Juan Ayuso, de l'equip UAE, que apunta alt a la ronda catalana tot i només tenir 19 anys.

L'etapa d'aquest dijous serà la segona d'alta muntanya i la que podria confirmar els grans aspirants a la victòria final d'aquest diumenge a Barcelona. Sortida a la Seu d'Urgell i final a Boí Taüll en una jornada amb tres ports més de primera categoria.

Etapa 3: Perpinyà-La Molina

  Nom Equip Temps
1 Ben O'Connor  AG2R 4h12'51"
2 Juan Ayuso  UAE +6"
3 Nairo Quintana  Arkea m.t.
4 Sergio Higuita  Bora m.t.
5 Joao Almeida  UAE m.t.

 

General de la Volta a Catalunya

  Nom Equip Temps
1 Ben O'Connor  AG2R 12h41'20"
2 Juan Ayuso  UAE +10"
3 Nairo Quintana  Arkea +12"
4 Sergio Higuita  Bora +16"
5 Giulio Chicone  Trek m.t.

 

Imatge principal: Ben O'Connor celebrant la seva victòria a la Molina / EFE