En el Barça comença a sorgir un gran dubte, si Pedri realment serà el far sobre el qual girarà el joc de l'equip blaugrana. Ningú no dubta de la qualitat del jugador canari, però el problema és que temporada rere temporada el centrecampista es perd molts partits per lesió, un contratemps que el converteix en una peça molt poc fiable. Per això el Barça va apostar per fitxar a Gündogan, per curar-se en salut, encara que no es descarta que el club es plantegi traspassar al jugador si arriba una oferta fora de mercat.

No és cap secret que el Barça travessa una situació econòmica molt delicada, per la qual cosa es podria plantejar traspassar a Pedri sempre que arribés una oferta per sobre dels 120 milions d'euros. En el club blaugrana saben que gegants com Bayern de Munic, Manchester United, Manchester City i Liverpool estarien disposats a anar amb tot a per Pedri, per la qual cosa arribat el moment caldrà estudiar seriosament la situació.

Pedri González lesió Barça Manchester United / Foto: EFE
Pedri González, després de lesionar-se contra el Manchester United / Foto: EFE

Gündogan, pensant a Pedri

El Barça vol esperar a veure què passa aquesta temporada. De moment, Pedri ja s'està perdent l'inici del curs per una lesió muscular, un contratemps que el fa ser dubte per al Clàssic contra el Reial Madrid del 28 d'octubre, un autèntic mal de cap per a Xavi Hernández. Per sort, l'entrenador pot disposar de Gündogan, que està rendint a un gran nivell, encara que si el Barça aconsegueix resultats sense Pedri, també serà la demostració que la sortida del canari no seria cap drama.

En el club s'està treballant a buscar la forma que Pedri deixi de lesionar-se. El seu cas recorda el de Leo Messi i Andrés Iniesta, dos jugadors que en els seus inicis al primer equip del Barça es lesionaven amb assiduïtat, però que van aconseguir deixar les lesions enrere. L'alimentació, la preparació física i el coneixement del propi cos són aspectes clau i amb Pedri s'està treballant en això. El canari, de fet, s'ha mostrat molt més musculat en aquest inici de temporada.

Pedri corrent durant el Getafe - Barça / Foto: Europa Press
Pedri, en el Getafe-Barça d'aquesta temporada / Foto: Europa Press

De lesió muscular en lesió muscular

Tot prové de la seva primera temporada amb el primer equip del Barça. Pedri ho va jugar tot amb el club blaugrana, a la qual cosa va afegir l'Eurocopa 2020 i els Jocs Olímpics de Tòquio. El canari ho va jugar pràcticament tot, acabant la temporada esgotat. En aquell moment es va afirmar que no passava gens, que era jove, però aquell esforç li va passar factura. Pedri va tornar més tard a la dinàmica del Barça, però el seu rendiment va canviar, per malament. Aquella temporada, la 2021/22, es va perdre 39 partits, per culpa de 3 lesions musculars.

I la dinàmica es va mantenir la temporada passada, en la qual Pedri va caure dues vegades lesionat, sempre per problemes musculars, el que li va deixar fora de 15 partits del Barça. Aquest estiu ha dut a terme un treball específic, s'ha musculat visiblement, però tot just començar s'ha tornat a trencar. La preocupació va en augment.