L'increïble moment de manera que viu Joao Félix està provocant que canviï els dubtes i les crítiques per elogis. Si Ferran Torres ha ressorgit de les seves cendres com una au fènix, el cas de l'internacional portuguès també mereix ser considerat com un miracle. Ni el més optimista podia arribar a imaginar-se que tindria una adaptació tan ràpida i senzilla al Barça, i sembla un jugador totalment diferent que vam veure en campanyes anteriors.

Mai no va aconseguir aclimatar-se a l'Atlètic de Madrid, i no va demostrar el seu veritable nivell. Tan sols va deixar tímids detalls de la immensa qualitat que atresora a les botes, però això no va ser suficient perquè es guanyés l'afecte de l'afició, ni la confiança dels seus companys i de Diego Pablo Simeone. Va ser incapaç de fer oblidar la figura d'Antoine Griezmann, i de fet va ser el principal perjudicat quan el campió del Mundial de Rússia va tornar a casa.

Joao Félix dedicant el seu gol davant de l'Anvers / Foto: EFE
Joao Félix/ Foto: EFE

També cal esmentar els problemes personals que va tenir amb 'El Cholo', que va provocar que fos apartat de les alineacions, i s'hagués de conformar amb ser suplent de manera habitual. La seva situació en el Civitas Metropolitano era insostenible, fins al punt d'haver de marxar per obligació. I al gener va recalar a les files del Chelsea, on esperava poder recuperar el somriure, i rendir a la seva millor versió... una cosa que no va succeir.

El seu periple per la Premier League va ser tan efímer com discret, i Mauricio Pochettino va decidir fer-lo fora tot just arribar a Stamford Bridge. Per a Joao Félix aquests van ser els mesos més complicats de la seva curta carrera, ja que es va trobar totalment sol. Ningú no el volia, i va deixar de sentir-se futbolista... fins que Joan Laporta va aparèixer al seu camí. Gràcies a les bones relacions del president amb el seu representant, Jorge Mendes, van poder portar a l'ex del Benfica i del Porto al Camp Nou.

La resta, és història. S'ha erigit en un pilar per a Xavi, i les exhibicions que ha realitzat han deixat tots sorpresos. Però hi ha un problema per al Barça: no va incloure una opció de compra en l'acord de cessió amb l'Atleti.

Bayern de Munic, Arsenal i Manchester United es posicionen per acollir Joao Félix

Així que per aconseguir retenir Joao Félix, Laporta haurà de negociar de nou amb Enrique Cerezo, una cosa que no serà senzilla. Perquè aprofitant el sensacional rendiment de l'atacant de 23 anys, l'Atleti demanarà molts diners a canvi. I han aparegut els primers pretendents per al lusità, que poden pagar 80 milions d'euros.

Bayern de Munic, Arsenal i Manchester United s'han posicionat per acollir el guanyador del Golden Boy l'any 2019, i seran durs rivals per al Barça.