Sorprèn que, tot i la magnitud d'un club com el FC Barcelona, la seva inversió durant el darrer estiu fos de tan sols 3,4 milions d'euros. L'equip de Xavi Hernández es va reforçar de luxe amb les arribades en qualitat de cedit de Joao Cancelo i de Joao Félix, però en propietat de manera íntegra, només va fitxar Oriol Romeu. 

Pel migcampista que avui llueix el '18' és per qui es van pagar aquests 3,4 milions d'euros, però, certament, i tot i que Oriol estigui desenvolupant una labor molt satisfactòria, el Barça tenia objectius de molt més renom i, per tant, de més pes econòmic. Van sonar noms com Marcelo Brozovic, Sofyan Amrabat i, sobretot, Martín Zubimendi, però la joia de la corona que deixava tots enrere en la llista de desitjos era, evidentment, Joshua Kimmich. El club blaugrana ja partia de la idea que l'alemany era fruita prohibida, però quan a Alemanya van afirmar que estava plantejant-se un canvi d'aires cap al Barça, Xavi, evidentment, va passar a deixar tots els esmentats jugadors en segona plana per tractar d'abordar el fitxatge del pivot del Bayern de Munic.

Joshua Kimmich Bayern de Munich / Foto: Europa Press
Joshua Kimmich, durant un partit de Champions League amb el Bayern de Munic / Foto: Europa Press

Kimmich estaria de nou a tret del Barça

Tot i que es taxava la seva hipotètica sortida de Baviera en uns 65 milions d'euros, el Barça va contemplar totes les possibilitats per tal d'enfundar-li al jugador la samarreta blaugrana. Sigui com sigui, i encara que algunes fonts van assegurar que el migcampista teutó estava decidit a fer les maletes cap a la capital catalanaKimmich va ser molt contundent envers els rumors que l'ubicaven fora del Bayern: "Estic segur que em quedo aquí. Jugaré la temporada que ve al Bayern. No tinc altres plans”.

Altrament, si bé tota la rumorologia es fonamentava fa uns mesos en què al Bayern estan corrent temps convulsos i de canvis, ara ho fa en alguns dels tensos episodis que han mantingut Kimmich i Thomas Tuchel pel que fa a la posició al camp que ocupa el '6' del conjunt bavarès. 

De fet, per aquesta raó, ESPN informa que el jugador hauria estat ofert al Barça de nou de cara a futures finestres de traspassos. Aquesta alternativa, però, hauria de contemplar una rebaixa del preu del jugador perquè el Barça es troba lluny de poder pagar els aproximadament 60 milions que es demanaven per ell. Sigui com sigui, ja de cara al pròxim estiu, el Barça es trobarà en un nou exercici econòmic i, de pas, pot segellar alguna venda més per tal de fer algunes de les seves cessions a títol definitiu i, a poder ser, parlar de Kimmich.

Joshua Kimmich aplauso / Foto: Europa Press
Joshua Kimmich, aplaudint durant un partit de Champions / Foto: Europa Press

El Barça tindria, sense lloc a dubte, el millor mig del camp del món

L'operació es presenta prou difícil, però si el Barça aconsegueix segellar un pivot com ho és Kimmich, acabarà de posar la cirereta al pastís per tenir la que seria sense lloc a dubte, la millor medul·lar del món.