El fitxatge de Joshua Kimmich pel Barça s'ha complicat. El club blaugrana estava molt esperançat en incorporar el migcampista alemany, que consideren imprescindible per al nou projecte. En els últims mesos, Kimmich s'ha deixat voler, ja que fa diverses temporades que intenta canviar d'aires, amb la prioritat de traslladar-se la Lliga espanyola. Kimmich està en contacte amb el Barça, ja que sap que encaixaria en el club, a què afegiria poder viure a Barcelona, una de les seves prioritats.

Tot ha canviat, tanmateix, amb els moviments que ha fet el Bayern de Munic. "Hi ha moltes coses que es necessiten canviar", va afirmar Max Eberl, director esportiu del Bayern, després de veure com el Bayer Leverkusen guanyaven la primera Bundesliga de la seva història, en part pel pèssim rendiment del gegant bavarès.

Joshua Kimmich Bayern Múnich / Foto: Europa Press
Joshua Kimmich, jugador del Bayern Munic / Foto: Europa Press

El Bayern vol renovar Kimmich

El Bayern vol dur a terme una gran revolució, el que significa canviar de cartes, treure's de sobre a alguns dels seus jugadors més veterans, conscient que l'equip, a poc a poc, s'ha anat envellint, fins a veure's superat pel Bayer Leverkusen de Xabi Alonso. En la llista de sortides, tanmateix, no hi ha Joshua Kimmich, ja que el Bayern vol que una de les peces clau del nou projecte sigui precisament el migcampista alemany.

Kimmich té 29 anys i té contracte fins al 2025, per la qual cosa és a les portes d'aconseguir el seu últim gran contracte. El Bayern no vol perdre'l, la qual cosa l'ha portat a posar-la a sobre de la taula una important oferta de renovació, per aconseguir que Kimmich canviï de plans i decideixi completar la seva carrera en el Allianz Arena.

Kimmich Champions League Bayern de Munic / Foto: Europa Press
Kimmich, en un partit del Bayern de Munic / Foto: Europa Press

El Bayern demana 60 milions

El problema és que el Barça no és en disposició de donar-li al Bayern de Munic la quantitat de diners que exigeix el gegant bavarès, que no s'asseurà a negociar per menys de 60 milions d'euros. El Barça no pensa arribar tan alt per un futbolista de 29 anys que acaba contracte dins d'un sol any, la qual cosa porta l'operació a un punt mort. Kimmich, a més, també s'hauria de rebaixar la fitxa, ja que el Barça no pot augmentar la seva massa salarial, la qual cosa fa dubtar el jugador.

El Barça no descarta el fitxatge, ho continuarà intentant, encara que cada vegada veu més complicat tancar l'operació. Kimmich ja no descarta renovar amb el Bayern, al que cal afegir que altres clubs, com el Manchester City, també estan interessats a fitxar el migcampista alemany.