La junta directiva del Barça ha aprovat per 14 vots a favor, 2 en contra i 2 abstencions acceptar el pacte assolit pels advocats de l'entitat amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, segons ha anunciat el mateix president del club, Josep Maria Bartomeu.

No hi ha hagut unanimitat entre els companys de la junta directiva a l'hora d'aprovar el pacte assolit pels advocats del club, però finalment s'ha aprovat un acord en el qual el club passa a ser condemnat per delictes de frau a la Hisenda pública, mentre que Sandro Rosell, expresident del Barça, i Bartomeu quedarien exonerats de qualsevol culpa. A canvi, Bartomeu s'ha compromès a plantejar a la primera assemblea de compromissaris, dia de partit, sotmetre a judici la gestió de l'actual junta. Si aquest dia el soci desaprova la gestió, la junta marxarà, ha dit el president.

El club, a més d'acceptar que va cometre un delicte, haurà de pagar una multa de 5,5 milions d'euros "per un error de planificació fiscal als exercicis del 2011 i 2013". Bartomeu, que ha negat que el pacte perjudicaria la imatge del Barça i l'ha qualificat d'excepcional, ha revelat que "la decisió no ha estat fàcil, però hem triat el millor per al club". Segons el president, el millor d'aquesta decisió és "acabar amb la incertesa". 

Era una decisió enverinada. Decidissin el que decidissin rebrien potents dosis de pesticida. Prenguessin la decisió que prenguessin, el Barça sempre sortiria perdent, sabent que acceptar l'acord era un mal menor. Si deien "no" al pacte amb la Fiscalia era com mastegar una llavor de ricina o tallar les venes de Bartomeu i Rosell, i, de passada, també enviar el club a l'hospital. Si aprovaven el pacte, els cauria una pesta de querelles de barcelonistes, que per res del món no volen que aquesta junta de Bartomeu segueixi al capdavant del club, i que utilitzarien l'excusa que l'entitat quedaria marcada en ser condemnada per dos delictes contra Hisenda.

L'amenaça de Laporta

“La dignitat del Barça no es pacta amb ningú. Es defensa com mai. Més de 116 anys d'història ens contemplen”, ha expressat l'expresident Joan Laporta en un tuit llançat vora les quatre de la tarda que ha tingut una resposta massiva a les xarxes socials, i en la qual algun soci li ha recordat que ell ha estat l'únic expresident que ha demandat al propi club. La demanda al FC Barcelona va ser duta a terme a l'octubre del 2010 i resolta en contra dos anys més tard.

Laporta ja va enviar quatre tuits el passat 10 de juny quan es va conèixer la notícia de l'acord entre els advocats del club i la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, en els quals anunciava que es reservava el dret a emprendre les accions legals pertinents.

Freixa demana referèndum

Per la seva part, l'exportaveu de l'actual junta de Bartomeu i candidat a la presidència, Toni Freixa, que també es va mostrar contrari a l'acord, va escriure diumenge que el pacte del cas Neymar fos sotmès a l'assemblea de compromissaris i suggeria que se celebrés un referèndum.

Freixa està convençut de la innocència de Rosell i Bartomeu i que el que van pretendre sempre va ser el millor per al Barça, que no era cap altra cosa, que fitxar Neymar.

L'excandidat a la presidència del club en les últimes eleccions era partidari, no obstant això, que Rosell i Bartomeu continuessin defensant-se, que es mantinguessin en la tesi de no haver comès cap delicte i que anessin a judici. Freixa estava esperançat que la junta directiva rebutgés l'acord amb Fiscalia. No ha estat així. Segur que aquest cas no acaba aquí.