Amb Luis Suárez sent pràcticament regalat a l'Atlètic de Madrid a la tardor del 2020, al Barça li va arribar un oferiment per reforçar la seva punta de l'atac. Tothom era conscient que a l'equip blaugrana li faltava un 9 i el nom d'un semidesconegut Dusan Vlahovic va aparèixer a sobre de la taula de Josep Maria Bartomeu.

El serbi, que llavors només tenia 19 anys, no s'estava adaptant del tot bé a la Fiorentina, però tots els informes que hi havia sobre ell apuntaven que es tractava d'una estrella en potència. El club viola volia treure-se'l de sobre, per la qual cosa estava disposat a donar totes les facilitats possibles per recuperar part de la inversió que havia dut a terme.

Dusan Vlahovic celebracion gol Fiorentina EFE

Dusan Vlahovic, celebrant un gol amb la Fiorentina / Europa Press

Bartomeu no va voler pagar 18 milions per Vlahovic

Tot va sorgir del representant del jugador, Darko Ristic, que veient els problemes que estava tenint Vlahovic a Itàlia es va reunir amb Eric Abidal, llavors secretari tècnic del Barça, per plantejar-li l'opció que el serbi fitxés pel Barça. La Fiorentina volia treure-se'l de sobre, però entenent que cap club no anava a fer una gran inversió, proposava una cessió amb una opció de compra obligatòria de 18 milions d'euros.

A la direcció esportiva blaugrana, que ja llavors tenia decidida la sortida de Luis Suárez, li va semblar una operació molt interessant, ja que els informes que es tenia de Vlahovic eren molt positius, però quan la idea va arribar a Josep Maria Bartomeu tot es va ensorrar. El llavors president del Barça es va negar a posar a sobre de la taula 18 milions d'euros per un davanter desconegut, pel fet que entenia que amb Griezmann, Messi i Dembélé la zona ofensiva ja estava coberta.

Erling Haaland enfadat Borussia Dortmund EFE

El Barça pensa en Vlahovic com a alternativa a Haaland / EFE

Vlahovic val ara 80 milions d'euros

Ara, menys de 2 anys després, Dusan Vlahovic ja està a l'agenda de tots els gegants del futbol europeu. El davanter serbi és una de les grans estrelles no només de la Sèrie A, sinó de tot el continent i la Fiorentina es frega les mans veient l'enorme benefici que obtindran el pròxim estiu, per quan està fixat el seu traspàs.

Davant de les dificultats per fitxar Haaland, el Barça va activar el pla Vlahovic per alternativa, i la resposta de la Fiorentina va ser que només s'asseurien a negociar per una quantitat inicial de 80 milions d'euros. El Barça no pot assumir una operació de tal magnitud, per la qual cosa Vlahovic acabarà fitxant per un altre club. El 2020, el davanter va poder ser blaugrana per només 18 milions d'euros.

 

Imatge principal: Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça / Europa Press