El Barça ha presentat aquesta tarda les conclusions de l'auditoria de PriceWaterhouseCoopers (PwC) sobre el cas I3 Ventures i es descarta la corrupció i la difamació contra opositors, jugadors i polítics. El que sí que es confirma és el fraccionament dels contractes i el club blaugrana ha admès no haver fet un bon seguiment.

El portaveu del Barça, Josep Vives, i el responsable dels serveis jurídics del club, Roman Gómez, han comparegut en roda de premsa per explicar les conclusions de l'auditoria i han manifestat que "no va existir cap conducta corrupta".

"No es van complir amb els protocols"

"No es van complir amb els protocols d'aprovació interns del club", detallen en el comunicat. Tot i això, el Barça ha anunciat que es va informar de la contractació del servei d'I3 Ventures a la junta directiva.

En tot moment, Vives i Gómez han destacat que la documentació a la qual ha tingut accés PwC ha estat "il·limitada" i que no hi havia "cap objectiu d'amagar res". "Era un contracte que es renovava anualment, era impossible que s'establís una trama", ha comentat el responsable dels serveis jurídics.

Bartomeu Barca FC Barcelona

Josep Maria Bartomeu no ha comparegut en roda de premsa

Un altre dels temes que ha valorat l'auditoria de PwC és que el preu de contractació d'I3 Ventures està "dins d'un rang de mercat". L'informe estableix un rang d'entre 850.000 euros i 1.300.000 euros, mentre que el Barça va pagar 1.107.500 euros la temporada 2017/18 i 947.700 euros les temporades 2018/19 i 2019/20.

A més, l'auditoria detalla que els serveis d'I3 Ventures estan "incomplets" i que s'haurien de finalitzar. Si no s'acaba aquesta feina, el Barça interposarà les accions legals oportunes. Ara mateix, el preu establert per aquestes tasques és de 620.000 euros. L'entitat catalana ha destacat que seguirà fent una monitorització a les xarxes socials.

Accions penals contra acusacions falses

El Barça també ha anunciat una sèrie de decisions que no seran les "úniques" i en què es defensen de totes les acusacions rebudes aquests mesos. El club català ha assegurat que interposarà accions penals oportunes a qui hagi formulat acusacions falses i infundades. També reclamen la rectificació als mitjans de comunicació que els van acusar de difamar a les xarxes socials.

Sobre el cessament de Jaume Masferrer, mà dreta de Josep Maria Bartomeu, Vives ha afirmat que segueix apartat del club, però no descarta que pugui tornar.

EL NACIONAL Josep Vives Barça judici Neymar 2   Sergi Alcàzar

Josep Vives en el judici contra Neymar / Sergi Alcàzar

En diversos moments de la roda de premsa, Vives ha destacat que el que "cal protegir" és el Barça, la seva imatge i el seu escut. En qualsevol cas, no es publicarà l'informe de l'auditoria de PwC, de 129 pàgines, perquè és "confidencial".

Gómez també ha volgut mencionar les declaracions d'Emili Rousaud que va dir que "s'havia posat la mà a la caixa". "La gent ha de ser responsable dels seus actes", ha recordat. Recordem que el Barça va anunciar que demandaria Rousaud per aquestes acusacions.

Investigació dels Mossos

Aquest diumenge es va saber que la unitat contra el blanqueig de capitals dels Mossos d'Esquadra es va presentar al Camp Nou per sol·licitar documentació sobre el cas I3 Ventures. Vives ha informat que els Mossos ja tenen una còpia de l'informe.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat