Immers en una crisi generalitzada, a can Barça últimament es confirma que s'actua sense sentit ni rumb i improvisant. L'últim cas ha estat el referent a la sortida de Luis Suárez i una intervenció del president Josep Maria Bartomeu en el temps de descompte, actuant per por de mals majors.

Si ahir es confirmava que el davanter uruguaià havia arribat a un acord amb el Barça per desvincular-se del club de manera definitiva, sense perdonar part de la fitxa de l'última temporada de contracte, ara té un altre problema amb el seu futur. Amb la Juventus descartada com a destí, ja que ha contractat Álvaro Morata de l'Atlètic de Madrid, el possible nou futur de l'uruguaià que ha agafat cos ha estat el conjunt matalasser. Però Bartomeu ho vol impedir.

En les últimes hores s'ha sabut que en l'acord entre els representants de Luis Suárez i el Barça, per la seva sortida del club blaugrana, s'havia concretat una clàusula per la qual s'especificava que no podia anar a un altre gran club europeu. Entre els equips prohibits apareixia el Reial Madrid, el PSG, el Manchester City o el United. Però res a dir, fins ara, de l'Atlètic.

Luis Suarez Barca EuropaPress

Luis Suárez celebrant un gol amb el Barça / EuropaPress

Però amb el fitxatge per l'Atlètic mig encarrilat i un acord tancat per dues temporades, Bartomeu ha intervingut personalment per frenar l'operació, segons ha avançat Onda Cero. Suárez marxava del Barça amb la carta de llibertat, és a dir, gratis. I aquest fet, sumat a que el destí és un rival més que directe, no ha fet gaire gràcia al president blaugrana. Potser per no repetir un cas David Villa, que va marxar al club matalasser i va ser un malson per al Barça la següent temporada.

El que buscaria Bartomeu i la seva junta amb aquest canvi de plans d'última hora, rectificant quan la sortida forçada de Suárez estava pràcticament tancada, és provocar que almenys el club blaugrana pugui treure'n algun benefici econòmic en forma de traspàs. Ni que siguin un parell de milions. Bartomeu passa a l'acció i torna a embolicar la sortida de Luis Suárez.