El cas Barçagate segueix avançant al seu ritme. Josep Maria Bartomeu ha declarat aquest dilluns per la querella per calúmnies i injúries interposada per Jaume Roures, fundador de Mediapro, i ha reconegut que va contractar I3 Ventures, a través del conglomerat Nicestream. No obstant això, l'expresident del Barça ha manifestat que desconeixia els comptes de les xarxes socials.

Declaració de 10 minuts i sense respondre a la defensa

Recordem que I3 Ventures s'encarregava de difamar a través de diversos comptes a les xarxes socials a candidats a la presidència del Barça, com Joan Laporta i Víctor Font, exjugadors com Xavi Hernández i Carles Puyol, empresaris, periodistes, polítics i inclús jugadors de la plantilla d'aquell moment com Leo Messi i Gerard Piqué.

Josep Maria Bartomeu Ciutat Justicia EFE

Bartomeu sortint de la Ciutat de la Justícia / EFE

Bartomeu només ha declarat 10 minuts al jutjat d'instrucció número 13 i no ha respost a les preguntes de les defenses, segons fonts judicials. Bartomeu, això sí, ha reconegut que va contractar l'empresa de Carlos Ibáñez l'octubre de 2017. Quin era el motiu? L'expresident culer volia tenir controlat el que passava a les xarxes socials durant el referèndum de l'1 d'octubre i la marxa de Neymar del Barça.

L'escàndol no era només que hi havia aquests comptes que difamaven sinó que els contractes estaven dividits en menys de 200.000 euros per evitar els controls interns quan la suma de tot plegat superava el milió d'euros.

Josep Maria Bartomeu Ciutat Justicia medios EFE

Bartomeu no ha fet declaracions a la premsa / EFE

L'advocat de Bartomeu en aquesta causa, Josep Maria Fuster Fabra, ha atès els mitjans de comunicació i ha assegurat que l'expresident "en cap moment va encarregar la realització de cap mena de compte relacionada amb absolutament ningú". En concret, la querella de Roures era per un dels comptes que va crear Nicestream sota el títol 'Jaume, un film de terror' i que se centrava en l'empresari català.

La Cadena SER va ser la responsable de destapar tot aquest escàndol i va mostrar detalladament alguns dels exemples de publicacions que hi havia a les xarxes socials. L'advocat ha comentat que Bartomeu "no tenia coneixement dels tuits que han aparegut a la querella". L'exmàxim mandatari blaugrana es va veure "una sola vegada" amb Ibáñez i l'objectiu era "saber el que es deia a les xarxes socials".

També declara Masferrer

A més, la mà dreta de Bartomeu i una de les persones més assenyalades en aquest tema és Jaume Masferrer. Masferrer, que ha declarat mitja hora, però sense respondre a les preguntes de la defensa, ha reconegut que coneixia l'existència del compte 'Jaume, un film de terror'. En la mateixa línia, veia normal la creació d'aquest perfil perquè Roures era una persona hostil amb la junta de Bartomeu.

Bartomeu EFE

Bartomeu marxant amb el cotxe / EFE

D'altra banda, Masferrer ha considerat que les publicacions no eren difamatòries i que feien l'ús d'hemeroteca de les notícies negatives sobre el fundador de Mediapro.

Cal recordar que a part d'aquesta querella, Bartomeu, Masferrer, Ibáñez, Òscar Grau (exCEO del Barça) i Román Gómez-Ponti (excap dels serveis jurídics del Barça) estan sent investigats per possible administració deslleial i corrupció entre particulars.

 

Imatge principal: Bartomeu arriba a la Ciutat de la Justícia / EFE