Aquest matí el Barça ha presentat a la seu de Foment del Treball un informe de la consultora PricewaterhouseCoopers (PwC) en què han reconegut el club blaugrana com un motor econòmic fonamental de Barcelona i també de Catalunya. Però el problema no ha estat aquest, sinó que ha arribat quan després de l'acte ha formalitzat la seva adhesió a la patronal.

Josep Maria Bartomeu ha tirat pel dret i s'ha adherit a Foment. La patronal catalana Anem per Feina ha sortit al pas de la decisió del Barça: "'El Més que un club' ha deixat de tenir sentit en el moment en que es posiciona al costat d'una patronal que no defensa els interessos de Catalunya i ho fa sense consultar als seus socis". I també s'ha afegit l'Assemblea Nacional Catalana, que defineix Foment com "una patronal que ha donat l'esquena a les reivindicacions majoritàries de la societat catalana".

El sentit d'una queixa que també ha fet, per exemple, el presidenciable Víctor Font.

No hi ha hagut consulta als socis, ni en l'anual assemblea de compromissaris, i Bartomeu ha pres una decisió en cert sentit molt important a nivell de posicionament de club.

Bartomeu ha decidit per tot el barcelonisme i queda una altra vegada a mercè dels socis enfadats. Li queda un any i mig de mandat si no es convoquen eleccions anticipades aquest proper estiu.