“El Barça ha de fer política; el que no pot fer és partidisme”. El president del Barça Josep Maria Bartomeu ha justificat amb aquesta rotunditat l’adhesió del Barça al Pacte Nacional pel Referèndum. “Seria absurd que el club donés l’esquena al Referèndum”, ha dit en la Reunió Ordinària del Senat del Futbol Club Barcelona.

Cada any, 156 senadors es reuneixen un cop per posar sobre la taula els projectes estratègics del club. En aquesta ocasió, les tres temàtiques tractades han estat la pròpia adhesió del Barça al Pacte Nacional pel Referèndum, la sentència del Cas DIS i la suposada pèrdua de model de l’entitat.

A favor de la llibertat d’expressió

Sobre el primer, Bartomeu ha mostrat fermament la seva decisió. “Tots estarem d’acord que Catalunya està vivint un dels moments més decisius de la història recent, i el Barça no pot donar l’esquena a aquesta realitat perquè seria absurd. El Barça és més que un club i fomenta uns valors que no són exclusivament futbolístics. I els volem transmetre des de fa més de 100 anys”, ha analitzat rotundament.

Segons el màxim dirigent blaugrana, el club sempre “ha de defensar la democràcia i la llibertat d’expressió”, i això no és res nou. “El Barça ja es va posicionar el 2013, quan Sandro va fer un discurs a favor del dret a decidir, i el 7 de juliol de 2015, quan tots els candidats a la presidència vam signar un compromís amb els valors de democràcia i pluralitat”, ha sentenciat Bartomeu abans d’afirmar que “nosaltres hem de ser molt respectuosos amb tothom siguin quines siguin les seves creences”.

Altre cop als jutjats

En relació al segon, el president ha manifestat la gravetat “que el jutge instructor dediqui la meitat de les 50 pàgines explicant que ha de prendre una decisió que no vol”. “El jugador i el club hem de seure als jutjats per culpa d’un conflicte entre l’empresa DIS i el Santos, i farem tot el possible per demostrar la veracitat del que va passar. Lluitarem perquè es faci justícia”

Bartomeu, que ha acceptat que la temporada a les seccions de futbol i bàsquet no estan essent les millors, ha aprofitat l’ocasió per anunciar que la seva Junta Directiva “no té cap intenció de dimitir”. “No és per aferrar-nos al càrrec, ja ho vam demostrar el 2015 quan van convocar eleccions. Ningú ens ho demanava, però ho van fer perquè ens volíem sentir legitimats. També cal recordar que a l’Assamblea de finals de 2016 vam ser recolzats per més del 80% dels socis”, ha dit.

Model de club, no model futbolístic

El president del Barça ho té clar. “Quan es parla de model no s’ha de confondre entre el futbolístic i el de club. Aquest últim evoluciona, millora i s’enriqueix dia a dia. Seguim apostant fermament pel futbol femení, el futbol formatiu i la innovació, però també en d’altres àmbits com l’econòmic o el social”.

“Des de molts sectors se’ns acusa de no defensar el model i que només som uns bons gestors. Tal com està el món del futbol, això m’ho prenc com una lloança, però no estem perdent la identitat”. Bartomeu creu que s’ha de deixar de parlar de cicles “per parlar d’era”: “Des de l’arribada de Ronaldinho, estem protagonitzant una era de lideratge i ens hem consolidat gràcies a Messi”.

“Som el club referent en títols, per la manera de jugar i per tenir els millors jugadors del món. Si aquest any guanyem Lliga i Copa del Rei ens quedarem amb 10 títols de 13 en l’època de Luis Enrique, i això que hem hagut de superar acomiadaments tan difícils com els de Guardiola i Xavi i la pèrdua de Tito Vilanova”, ha finalitzat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat