Ni que Leo Messi iguali Pelé com a màxim golejador amb un sol club el Barça pot amb el València. Nou empat al Camp Nou i dos punts més que es queden pel camí en aquesta desastrosa Lliga Santander (2-2).

La irregularitat de sempre

El Barça és una muntanya russa de les bones. Els blaugrana han tornat a tenir aquell punt d'irregularitat i desesperació que ja han demostrat més d'una, dues i tres vegades aquesta temporada. Ronald Koeman ha tornat a tocar l'equip: un gris Coutinho ha deixat a la banqueta De Jong, que tenia amb molèsties. Però és que ni mantenint la columna vertebral s'ha vist un bon Barça.

Al principi, molta possessió. Més tard, defensivament aculats pels atacs del València. Araujo i Mingueza, titulars a l'eix, patint en cada contracop. I sort que Ter Stegen s'ha tornat a enfundar els guants salvadors. Però no ha pogut evitar un gol de Diakhaby a la mitja hora, en la sortida d'un córner, per una errada de marcatge de Griezmann.

Antoine Griezmann Barca Valencia Paulista EFE

Griezmann assegut sobre la gespa / EFE

El francès, assenyalat en defensa, també ho ha tornat a estar en atac. Inofensiu com Braithwaite. I Messi, l'únic que proposava, ha estat qui ha donat un punt més de ritme a l'equip. Irregulars han estat Pedri, Busquets i els laterals Jordi Alba i Dest. Cap d'ells destacant i sent estèrils quan arribaven al voltant de l'àrea valencianista.

Messi iguala Pelé

Però ha estat Messi qui havia de marcar per igualar Pelé com a màxim golejador amb un sol club. I ha tornat a decantar la balança. Just abans del descans, i després d'un penal comès sobre Griezmann, el '10' ha empatat. Jaume Domènech ha aturat el xut de Messi des dels onze metres, però en la jugada posterior el capità blaugrana ha acabat empatant el partit de cap.

I aquesta embranzida que ha aconseguit l'equip blaugrana al final del primer temps l'ha aprofitat. No era un bon partit del Barça i Araujo, emulant Luis Suárez, ha fet un autèntic golàs de volea al minut 52.

Araujo Barça EFE

Ronald Araujo després de marcar el seu gol / EFE

Desesperació i dos punts perduts

Però aquest Barça ja sabem que és poc sòlid i imprecís. Tan bon punt podia haver marcat el tercer gol com encaixar el segon. I al minut 70 el València ha empatat el partit. Ha estat Maxi Gómez, que no veia porteria des del passat mes de setembre, qui ha trastocat els plans d'un Barça que ja pensava en els tres punts.

Ni amb les entrades de De Jong, Trincao, Pjanic i Lenglet els blaugrana han pogut guanyar. Ni amb un canvi de sistema de Koeman a la desesperada. Un punt que guanya el Barça però dos més que es queden pel camí.

Imatge principal: Leo Messi en l'acció del seu gol contra el València / EFE