A falta de poc més d'un mes perquè se celebrin les eleccions a la presidència del FC Barcelona, previstes després del seu ajornament per al 7 de març, continuen apareixent algunes polèmiques per com el club està gestionant el procés.

El gran canvi respecte a les eleccions anunciades per al 24 de gener, a més de la reducció del nombre de seus electorals, va ser la introducció del vot per correu ordinari, que en només tres dies ja ha rebut pràcticament 10.000 peticions, una xifra realment elevada.

Carles Tusquets Aitor Elizegi Camp Nou Barca EFE

Carles Tusquets, a la llotja del Camp Nou / EFE

El Barça truca als socis majors de 80 anys

Juntament amb l'anunci del nombre de peticions, el FC Barcelona ha afegit una informació que ha aixecat polèmica. El club blaugrana ha informat que des de l'Oficina d'Atenció al Barcelonista (OAB) s'està començant a trucar per telèfon a tots aquells socis majors de 80 anys per informar-los de tots els detalls que puguin ser del seu interès sobre la celebració d'aquestes eleccions, aclarir els dubtes que puguin tenir sobre aquest tema i ajudar-los a realitzar el procés de la sol·licitud".

Segons el club, "s'ofereix aquest servei d'assistència telefònica per informar del procés electoral i de la possibilitat de votar per correu des del mateix domicili. Aquesta atenció de l'OAB també ofereix tot el suport necessari perquè aquests socis de més de 80 anys puguin exercir el seu dret a vot, i se'ls ajuda a realitzar el procés telemàtic".

Toni Freixa Presidenciable Barça - Sergi Alcazar

Toni Freixa va ser el candidat que més va incidir a la reunió amb la Junta Gestora en promoure el vot entre els socis de més edat / Sergi Alcàzar

La decisió duta a terme pel club, dirigit per la Junta Gestora que presideix Carles Tusquets, ha generat enrenou, ja que, sense desmerèixer el dret que tenen tots els socis d'exercir el seu dret a vot, se'ls podria estar induint a votar. "Això no seria inducció al vot? Estic entenent que, des de la Junta se'ls agafen les dades i els hi omplen el formulari ells mateixos, via telèfon? Si és així, seria un escàndol", afirma un usuari del Twitter, on també hi ha queixes que aquest procés d'assessorament s'estigui fent sense la supervisió de membres de les diferents candidatures.

D'altra banda, altres socis es queixen que des de la Junta Gestora s'estigui donant tanta importància a augmentar al màxim possible la participació dels votants de més edat, que segons les enquestes tenen un vot allunyat a Joan Laporta, mentre que, d'altra banda, se li hagi negat el dret a vot als socis del FC Barcelona que viuen a l'estranger.

 

Imatge principal: l'escut del FC Barcelona, a l'entrada de les oficines del club / Europa Press

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat